Ostali sportovi

Trka Oslobođenje Cetinja u ponedjeljak

Osamnaesta Međunarodna atletska ulična trka „Oslobođenje Cetinja“ biće organizovana u ponedjeljak, 12. novembra, u susret Danu Prijestonice Cetinje.

Trku organizuje Prijestonica Cetinje u saradnji sa Atletskim klubom „Lovćen“, Atletskim savezom Crne Gore, Vojskom Crne Gore i Dječjim vrtićem „Zagorka Ivanović“.

Start trke je u 12 sati na Studentskom trgu. Seniori i seniorke trčaće trasu dužine četiri kilometra, kao i pripadnici vojske i policije. Veterani i rekreativci, kao i juniori i juniorke trčaće dva kilometra, učenice i učenici srednjih škola kilometar, a osnovnih 800 metara.

U trci će učestvovati i djeca iz vrtića „Zagorka Ivanović“, koja bi trebalo da pretrče stazu dugu 150 metara.

Seniori i seniorke, kao učesnici glavne trke, proći će sljedećom trasom: Studentski trg – Njegoševa ulica – Ulica Jovana Tomaševića – Vladin dom – Hotel „Grand“ – Njegoševa ulica – Studentski trg.

Događaj će okupiti takmičare iz atletskih klubova Crne Gore, ali i iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova, Hrvatske i Makedonije. U umjetničkom dijelu programa, koji će početi u 11.40 sati, nastupiće KUD “Njegoš“ i djeca iz vrtića „Zagorka Ivanović“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
aleksandar4s
Gost
aleksandar4s

Čudi me da se ne bune cetinjani s’obzirom da su dočekali talijane sa cvijecem

Glavaticic
Gost
Glavaticic

Dje ono bjese Obilica poljana.

Ljuta
Gost
Ljuta

Oslobodjenje Cetinja? Od koga? Kada? Ko ga je to oslobodio i koliko je krvi proliveno u tom oslobađanju?

Send this to a friend