Ostali sportovi

Trofej je slađi poslije minusa od dva seta

foto: www.oscg.me

Bar, grad-simbol ženske odbojke u Crnoj Gori ponovo uživa u velikom lokalnom derbiju. Finale Kupa Crne Gore između moćne Luke Bar i Galeba (3:2) donijelo je sve dramu, preokret, ali na kraju ponovo trijumf dama iz Luke Bar. O svemu za DN je govorila Dragana Peruničić.

Kako ste zadovoljni nastupom u Kupu?

“Ne mogu reći da nismo zadovoljne, jer smo osvojile Kup, ali prva dva seta nismo igrale ni približno našim kapacitetima. Ušle smo dosta nervozno, pravile mnogo grešaka i jednostavno nismo uspjele da pokažemo ono što znamo. Ipak, u trećem i četvrtom setu pokazale smo karakter i zasluženo izborili peti, a nakon toga i pobijedile. Trofej je, samim tim što je uslijedio nakon dva izgubljena seta, mnogo slađi”.

Izgleda da je finale Kupa bila prava najava za prvenstvo?

“Kup smo osvojile, ali ne smijemo da se opustimo! Mislim da će nam dva izgubljena seta u finalu biti dobar podsjetnik da moramo u svakom trenutku biti maksimalno koncentrisane”.

Finale je bila prava pozivnica za navijače da ispune tribine Topolice?

“Mogu reći da sam prijatno iznenađena brojem ljudi koji su pratili finale u Topolici, što nažalost, nije uobičajeno. Nadam se da će poželjeti opet da dođu, podrže nas i uživaju gledajući našu igru”.

Ukoliko ovaj tim Luke Bar ostane na okupu koliko bi mogao naredne sezone u Evropi?

“Mislim da bi ova ekipa mogla da napravi lijepe rezultate naredne sezone na evropskoj sceni. Veoma je značajno da imamo što više jakih utakmica, jer jaki rivali su ono što podstiče ekipu da bude bolja i samo se tako može napredovati. Ove sezone je svakako bilo dobro iskustvo i dobra priprema za domaću ligu”, zaključila je Dragana Peruničić.

Send this to a friend