Ostali sportovi Sjajna sezona Budve

Trofeji uz afirmaciju mladih igrača

Odbojkaši Budve su osvajanjem titule na najbolji način zaokružili sezonu u kojoj su ispunili sve ciljeve, pokupili sve trofeje.

I to uz samo jedan poraz u 22 utakmice u prvenstvu i Kupu, računajući i finale Kupa koje je nadoknađeno za prošlu sezonu. Budva je tako za tri godine postojanja osvojila tri duple krune…

-Moram da budem zadovoljan, jer smo ostvarili cilj, a to je da afirmišemo mlade igrače, kroz učešće u nacionalnim takmičenjima i da se borimo za visok plasman. Uzeli smo sve trofeje, a taj jedan poraz meni kao treneru lično je donio dosta. Bio bih srećniji da je bilo više jakih protivnika, pa i više poraza, jer su to utakmice u kojima ti mladi momci napreduju kaže za Arenu trener Budvana Miloš Marković.

Budva je jedini poraz u sezoni doživjela u trećem meču finala plej-ofa, na svom terenu (3:2), koji je bio i djelotvoran, jer su Budvani u četvrtom ozbiljnije pristupili meču u ,,Morači i slavili 3:0 za kraj finalne serije.

-Iskreno, meni je drago što je mlada ekipa Budućnosti vjerovala u sve ove utakmice, što je moj kolega i stari odbojkaški vuk Zoran Vukčević, koji pamti neka ranija, znatno neizvjesnija finala, taj rivalitet prenio na svoju ekipu. To što je Budućnost vjerovala je negativno nas iznenadilo u trećoj utakmici, u Budvi, i bila nam je prava opomena. Reakcija se vidjela u četvrtom meču, moram biti zadovoljan igrom i pristupom, a ta partija je, uz finale Kupa, bila jedna od naših boljih u sezoni dodao je Marković.

A čitava sezona je bila atipična, zbog korona virusa, u stilu kreni-stani.

– +Krajem avgusta i početkom septembra smo bili zadovoljni što smo nakon pet mjeseci pauze počeli da radimo, što smo ponovo u odbojci. Ali nakon toga brzo je uslijedio period sa koronom, gdje do posljednjih mjesec i po dana nijesmo bili kompletni. A u odbojci, koji je sport momenta, jako je teško ukomponovati sve te momke da budu na određenom nivou, samim tim naša liga nije tako brojna da možemo imati veliki broj utakmica. Odlukom kluba, Budva ove sezone nije igrala u Evropi, o sljedećoj sezoni tek predstoje dogovori. Postoji i mogućnost igranja regionalne lige.

– +Sada ćemo malo da odmorimo i sumiramo utiske, da vidimo šta smo uradili i na osnovu toga ćemo donijeti odluku. Bila je ispravna odluka da se ne igra Evropa, da se smanje troškovi. Mladi igrači su dobili priliku, izigrali su se. Situacija sa koronom će determinisati odluku da li ćemo igrati u Evropi. Marković se na kraju zahvalio upravi kluba od koje je, kako kaže, imao puno razumijevanje.

-Svaki dogovor je ispoštovan, imamo maksimalne i odlične uslove za rad. Vj erujem da malo koja ekipa u okruženju ima takve uslove. Moramo biti apsolutno zadovoljni i zahvalni zaključio je Marković.

Tags
Send this to a friend