Ostali sportovi

U martu novi broj časopisa za sportsku nauku

Prvo ovogodišnje izdanje crnogorskog časopisa za sportsku nauku i medicinu Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine (MJSSM), izlazi iz štampe u martu. Riječ je o jedinom crnogorskom naučnom časopisu koji je indeksiran u dvije prestižne svjetske naučne baze Web of Science i Scopus, od ukupno 43 međunarodne baze.

Martovski broj donosi 10 naučnih radova koje potpisuje 36 naučnika iz svih krajeva svijeta. Uređivački odbor čine naučna imena iz Turske, SAD-a, Slovačke, Katara, Švedske, Portugala, Brazila, Španije, Rumunije, Slovenije, Grčke, Novog Zelanda, Irana, Srbije i Crne Gore, dok su glavni i odgovorni urednici časopisa prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović.

Urednik časopisa prof. dr Bjelica naveo je da će časopis Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine tek zabilježiti, po analizama svjetskih baza, visoke rezultate.

„Naš časopis će biti ponovo procijenjen od Web of Science u 2020. godini, a već imamo indikacije da će nas dosadašnji ozbiljni rad i izdanja dovesti na još prestižniji nivo faktora uticaja, uključivanjem u baze CIE (Science Citation Index Expended) i SSCI (Social Science Citation Index). Za nas će naredna godina biti godina uspjeha, a na tome, kao i na dosadašnjim rezultatima, dugujemo autorima koji su se opredijelili da pišu za ovaj naučni časopis, rukovodstvu časopisa, našim urednicima, recenzentima, i čitaocima podjednako“, kazao je prof. dr Bjelica.

Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine objavljuje radove u oblasti sportske nauke i medicine, uključujući sve aspekte zdravlja i sporta. Daje osvrt i na fiziologiju vježbanja i biofizičko istraživanje sportskih performansi, sportsku biomehaniku, prehranu, rehabilitaciju, fizioterapiju, sportsku psihologiju, sportsku pedagogiju, sportsku istoriju, filozofiju, sociologiju, upravljanje u sportu. Sa naučnog aspekta, teme koje se obrađuju u ovom časopisu su podrška trenerima u praktičnom radu.

“Časopis, pored objavljivanja orginalnih naučnih radova, pregleda, recenzija, kratkih izvještaja, promoviše akademske aktivnosti, naučna istraživanja, kao i radove Crnogorske sportske akademje i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, kao što su izdavaštvo, akademske knjige, zbornici sa konferencija i brošure”, kazao je urednik prof. dr Popović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

Možda bi trebao u Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine (MJSSM),da objavite ulogu i značaj Savjeta za sport,čiji ste član,ili kako su funkcionisale Komisije za raspodjelu sredstava u kojima ste bili član.

Vendetor
Gost
Vendetor

Iiiiiiip!

Dukljanin NK
Gost
Dukljanin NK

Ovoga je licno Milo britva postavio i ovaj bi za njega sve uradio!

Send this to a friend