Ostali sportovi Evropsko prvenstvo u odbojci

Svjetski šampion prevelik zalogaj za Crnu Goru

Odbojkaši Crne Gore izgubili su od Poljske 3-0 u utakmici četvrtog kola D grupe Evropskog šampionata.

To je treći poraz “crvenih” na kontinentalnom prvenstvu, na kojem imaju i jednu pobjedu ostvarenu u susretu sa Estonijom.

Aktuelni svjetski prvak bio je krupan zalogaj za izabranike Veljka Bašića, koji ni u jednom setu nisu premašili 20 poena (10:25, 17:25, 19:25).

U uvodnoj dionici osvojeno je upola manje. Poljska je dominirala i stavila do znanja našim momcima da neće dozvoliti bilo kakvu neizvjesnost.

Selektor Bašić je odlučio da iz igre izvede prvotimce Marka Bojića i Miloša Ćulafića, a šansu su u nastavku dobili Božidar Ćuk i Aleksandar Minić.

Naš nacionalni tim je u nastavku popravio utisak, ali djelovalo je da su igrači sa prevelikim respektom ušli u meč sa jednim od favorita za osvajanje zlata.

Treba istaći da je duel sa Poljskom zbog povrede propustio libero Nikola Lakčević, te da je na njegovoj poziciji prinudno zaigrao kapiten Vojin Ćaćić.

Bez obzira na ubjedljiv poraz, Crna Gora ima lijepu priliku da se plasira u osminu finala. Uslov za to je pobjeda nad Češkom, direktnim konkurentom, u četvrtak od 17 sati.

Tok utakmice:

Treći set – 19:25, sigurna pobjeda Poljske, naši su u ovoj dionici popravili utisak.

Pobjednik se nazire, 19:11 za Poljsku…

Mini serija Poljske za +4 (13:9). Već drugi tajm-aut Bašića u ovom setu.

Nakon dobrog servisa Milića za izjednačenje 8:8, reagovao je selektor Poljske Hejnen i zatražio minut odmora.

Početak trećeg seta je obećavajući, rezultat je 5:5 poslije sjajnog bloka Vukašinovića. Šansu je dobio i srednji bloker Blažo Milić.

Drugi set – 17:25, nije bilo neizvjesnosti ni u ovom periodu igre. Poljska je nastavila na nivou iz prve dionice, naši su djelovali malo bolje, ali nedovoljno da se ugrozi raspoloženiji i puno kvalitetniji rival.

Poljska sve bliže vođstvu od 2-0 u setovima, trenutno je 20:14 za svjetskog šampiona.

Iako je razlika u kvalitetu očigledna, selektor Poljske Hejnen ne propušta priliku da žestoko protestuje kod sudija. Naši zaostaju 15:10, ali to izgleda malo bolje u odnosu na prvi set.

Bolji Poljaci i na startu drugog seta, vode 8:4. Selektor Bašić je nešro ranije izvukao iz igre Bojića i Ćulafića, na terenu se Božidar Ćuk i Aleksandar Minić.

Prvi set – 10:25, ubjedljivo izdanje selekcije Poljske. Naši djeluju pogubljeno, bez izražene želje za dokazivanjem i otud olako izgubljena uvodna dionica meča. Set pet poena najefikasniji akter meča je Vilfredo Leon.

Dvocifrena prednost svjetskih šampiona – 17:7. Još jedan tajm-aut Bašića.

Mnogo problema za naše momke, muče se na prijemu servisa, u organizaciji napada, a već smo vidjeli i par nesporazuma u odbrani. Poljaci vode 13:5.

Poljaci su bolje otvorili susret, brzo se odlijepili na 5:1, da bi pri rezultatu 8:4 Bašić tražio minut odmora.

Vojin Ćaćić je počeo duel na poziciji libera, umjesto lakše povriješenog Nikole Lakčevića. U startnoj postavi, prvi put na šampionatu, našao se i Marko Vukašinović koji pokriva poziciju primača.

Najava meča:

Izabranici Veljka Bašića su u dosadašnjem dijelu kontinentalnog takmičenja, na kome igraju prvi put u istoriji, upisali pobjedu i dva poraza.

“Crveni” su na startu maksimalnim rezultatom izgubili od Holandije, potom su sa 3-0 savladali Estoniju, nakon čega je stigao poraz u susretu sa Ukrajinom 3-1.

Poljaci, aktuelni svjetski šampioni, dominiraju u grupi D i zasad su izgubili samo set. Redom su pobjeđivali Estoniju (3-1), Holandiju (3-0) i Češku (3-0).

Bez obzira na ishod današnjeg meča, Crnogorci će u posljednjoj rundi, sa Česima rješavati plasman u osminu finala.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Bravo braco Poljaci

Prc CG
Gost
Prc CG

Zato ste vi svima lak zalogaj…..sprdaju se sa vama.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Kako će nas razbiti,kao zvečke.

Marko
Gost
Marko

Kazd se Crna Gora napada a ne crnogorci. Ima dosta momaka koji se ne izjasnjavaju kao crnogorci

Hm, hm...
Gost
Hm, hm...

Smanjite doživljaj. Ne napadaju jer (objektivno) nemaju čime. Ali tačno je da igraju sa svejtskim pravkom i treba da se “pobiju”. Puštite ove “senzacionalističke” naslove koji su, u suštini, smiješni!

Send this to a friend