Ostali sportovi

Džošua nokautirao Klička u čudesnom meču na “Vembliju”

Entoni Džošua je pred 90 hiljada gledalaca na “Vembliju” nokautirao Vladimira Klička u meču za naslov prvaka svijeta u verzijama IBF, WBO i IBO u teškoj kategoriji.

Ukrajinac je pao u pretposljednjoj rundi. Najprije je primio udarac na početku te dionice, malo se zateturao, ali je osjetio krv Džošua. Jurnuo je svom snagom na Klička, dva puta ga slao u nokdaun, ali je Vladimir ustajao i pokušao da nastavi. Na kraju je poslije nove serije ostao na nogama, ali je arbitar opravdano prekinuo meč.

https://twitter.com/buzzsportv/status/858438550404182019

Prije toga su gledaoci uživali u sjajnom boksu, ali će se dvije runde dugo pamtiti. U petoj je Džošua imao viđenu pobjedu jer je serijom udaraca poslao na pod Klička. Vladimir je ustao i izdržao do kraja te runde, a onda uzvratio u sljedećoj. Činilo se da je tada Džošua “gotov”, međutim uspio je Britanac da se stabilizuje i izdrži nalet rivala.

U sljedeće četiri runde nije bilo spektakularnih udaraca, ali se u vazduhu osjećalo da će se meč završiti prije isteka 12.

Džošua je dobio i 19. meč u karijeri nokautom, dok je Kličko u 69. borbi poražen peti put.

Navijači boksa večeras su zaista uživali jer odavno nije viđen meč ovakvog kvaliteta u teškoj kategoriji.

Vidjećemo da li će ovo biti i oproštaj Vladimira Klička od boksa, uzimajuči u obzir da ima 41 godinu.

Jedno je sigurno, vrijeme Entonija Džošue tek dolazi.

Tok meča:

11. runda – GOTOVO JE ENTONI DŽOŠUA JE ODBRANIO SVJETSKE TITULE! Tehničkim nokautom je srušio velikog Vladimira Klička. Pretrpio je dva nokdauna u ovoj rundi, ali je na kraju poslije serije Džošue sudija prekinuo meč.

10. runda – Dva solidna desna direkta Klička pred kraj runde. Još najviše šest minuta.

9. runda –  Zatišje u devetoj rundi, očigledno da se skuplja snaga za završnicu i da će obojica pokušati da nokautom završe ovaj meč.

8.runda – Kličko je na sredini ringa, prednjim direktom diktira ritam. Međutim, nije bilo ubojitih udaraca u ovoj rundi. Džošua nikada u karijeri nije radio meč u osam rundi, a već ga čeka i deveta.

https://twitter.com/buzzsportv/status/858435533260951552

7.runda – Mirna runda poslije šest minuta pravog bokserskog ludila. Osjeća se umor kod obojice, ali je ovaj meč već opravdao očekivanja.

6. runda- Kakav meč u Londonu! Sada je Džošua preživio “pakao” poslije direkta Klička. Ostao je poslije nokdauna i uspio da završi rundu. Dva puta je meč bio praktično gotov, ali su obojica izdržali snažne udarce. Idemo u sedmu rundu!

https://twitter.com/buzzsportv/status/858433271910334464

5.-runda- Kao iz katapulta je izašao Džošua na startu pete runde, zasuo je udarcima Klička, koji je završio na podu, ali je poslije brojanja ustao. Ostao je bez snage u drugom dijelu runde Džošua, međutom to nije iskoristio Kličko, ostavio je nokdaun posljedice na njega, ali je ustao, iako je bio praktično nokautiran. Spektakl na “Vembliju”.

https://twitter.com/buzzsportv/status/858433873113493504

4.runda- Dva snažna udarca Klička uzdrmana su Britanca, naročito jedan desni direkt. Ipak, vratio se u drugom dijelu četvrte runde, ali je impresivno kretanje Klička u 41. godini života.

3.-runda- Agresivniji je trećoj rundi bio Džošua, ali je izdržao Kličko nalet rivala.

2. runda- Nisu se mnogo stvari promijenile ni u drugih tri minuta.

1.runda-  Ispitivanje snaga u uvodna tri minuta, Kličko je više na sredini ringa, ali bez ozbiljnih udaraca.

https://twitter.com/futbolarena/status/858433271004356608

Vladimir Kličko iza sebe ima 68 mečeva, čak 64 borbe je dobio do sada, a najteži poraz doživio je 2015, kada je izgubio meč za titulu šampiona svijeta od jednog drugog Britanca Tajsona Fjuria i tada ostao bez pojaseva IBF, WBO, WBA i IBO federacije.

https://twitter.com/buzzsportv/status/858426277337985026

Entoni Džošua je bez poraza u 18 mečeva u profi ringu, sve mečeve je dobio nokautom. Večeras u ring ulazi kao šampion svijeta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anominus
Gost
Anominus

Nista posebno. Usporeni sredovjecni Klicko protivu nasumicne brzine Dzosue. Sudbonosni aperkat slucajno je zavrsio na bradu Klicka, poslije je bilo lako. Ma, ne volim boks, ali zadrzah se da vidju sto je ostalo od ukrajinske legende…

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Složi ga Džošua junački!

Tra la la
Gost
Tra la la

Navijala sam za Klička i baš mi je krivo što je izgubio 🙁

ZNK
Gost
ZNK

Dzosua je odlican momak…pratim ga vec duze vrijeme. Mnogo pozitivan i odmjeren. Zasluzuje da bude najbolji.

PgForever
Gost
PgForever

Strasan mec

Jo....
Gost
Jo....

Odlican mec! Neki novi Vlad, neki drugaciji zivlji boks i sa svojih 41 bi vjerovatno bio pobjednik da su izgurali 12 rundi… Svaka cast mladom Dzosui, mada za svoje mladjane godine dosta brzo gubi vazduh.

glup
Gost
glup

kakve sise od boksera pih

Jovan
Gost
Jovan

Mislim da bi ih Tajson u svoje vrijeme obadvojicu zajedno prebio.

Martin
Gost
Martin

Za mi Klichkova…

Send this to a friend