Ostali sportovi

Vratio se stari Darko!

Na Balkanskom atletskom prvenstvu u Bugarskoj Crna Gora, koja je imala osam predstavnika, završila je nastup sa tri medalje. Dvije bronze osvojili su Danijel Furtula (disk) i Ljiljana Matović (sedmoboj), ajedino zlato za našu zemlju pripalo je Darku Pešiću i to u desetoboju!

Najbolji crnogorski atletičar u 2017. godini tako je treći put postao šampion Balkana, a sjajnim nastupom u Staroj Zagori vratio se stari Darko…

“Iskren da budem, očekivao sam da ću osvojiti zlato, odnosno da ću opet biti šampion Balkana. Dobro sam trenirao, vrijedno se spremao za nastup na ovom takmičenju, tako da sam vjerovao u sebe i svoje kvalitete. Ovo je treći put da sam šampion Balkana i na neki način, istorijski treći put najbolji sam na Balkana u mojoj disciplini”, kazao je na početku razgovora za Arenu Darko Pešić.

Loše suđenje

Cetinjanin je, ipak, sa dosta gorične pričao o samom takmičenju…

“Dao sam sve od sebe. Prvi danje bio po planu, ali drugi i ne baš. Ali, nekada nije sve do tebe”, naglasio je Pešić, a zatim obrazložio da su utisak o šampionatu pokvarile sudije diskutabilnim odlukama, koje su u desetoboju neočekivano pravile pometnju, zbog čega je i nekoliko puta dolazilo do prekida.

“Slobodno mogu da kažem da su sudije pobijedile svih deset desetoboj ca, jer su nas tretirali poput životinja u cirkusu. Ali, neću dalje, jer bi skrenuli sa teme gotovo u jednom dahu”, kazao je Pešić.

Dobar nastup

Sjajni Cetinjanin dominirao je u 2017. godini, kada je oborio brojne rekorde, a onda je početkom marta na spektakularan način, pobjedom u trci na 1.000 m osvojio šesto mjesto na dvoranskom prvenstvu Evrope u sedmoboju. U Staroj Zagori član AK Lovćen osvojio je 7.658 bodova u trci na 100 m ostvario je vrijeme 11,38, udalju 15,18 m, dok je uvisu imao rezultat 193 cm. U trci na 400 m Darko je bio najbolji 51,16, baš kao i u trci na 110 m s preponama 14,92, dok je u disku takođe dominirao 45,09. U skoku s motkom Pešić je imao rezultat 4,40 m, u koplju 56,68 m, a najbolji je bio i u posljednjoj disciplini (1.500 m) 4:29,99.

“Nastup je bio odličan. Opet kažem, kakve smo uslove imali, ovo je odlično. Mogu da kažem, vratio se stari Darko”, dodao je šampion Balkana, a zatim iskreno govorio o pojedinim disciplinama gdje je očekivao bolje rezultate.

“Realno, očekivao sam više od disciplina koje nose mnogo poena prepone, disk, motka… Ali, moram da napomenem da sam zadovoljan i skokom uvis, s obzirom na to da sam promijenio odraznu nogu. Da bih pojasnio, to vam je kao da dešnjak krene da se potpiše lijevom rukom. Sigurno je da treba dosta vježbe da bi se to moglo pročitati”, objasnio je Pešić.

U svakom slučaju, zlato iz Bugarske uliva optimizam.

“Prošle nedjelje imao sam desetoboj u Češkoj, pokazao sam da sam u dobroj formi, ali sam imao nekoliko pehova. Sve u svemu”, zadovoljan sam podvukao je Pešić.

Send this to a friend