Ostali sportovi Naši odbojkaši danas putuju za Holandiju

Vukašinović pred EP: Ne zadovoljava nas samo plasman na šampionat

Više od mjesec su trajale pripreme. Promijenili su tri grada (Pljevlja, Bijelo Polje i Podgorica), naporno radili svakog dana. Sada su spremni, uzbuđeni i jedva čekaju da sve počne. Odbojkaši Crne Gore danas putuju u Roterdam gdje će u petak (20h) otvoriti Evropsko prvenstvo protiv jednog od domaćina Holandije.

Veljko Bašić je sa saradnicima do tančina razradio svaku akciju, pa Marko Vukašinović poručuju imaćemo šta da pokažemo.

“Atmosfera je pred odlazak na istorijsko Evropsko prvenstvo  sjajna. Uzbuđeni smo i svi jedna čekamo da krenu utakmice”, rekao je za Dnevne novine Marko Vukašinović.

Vukašinović, kao i svi u našoj selekciji zadovoljni su urađenim do sada. Odradili su pripreme duge koje praktično da nemaju u klubovima. Naravno, bilo je sitnih problema, ali…

“Uradili smo mnogo u ovom pripremnom dijelu. Postoji žal što su nas određeni zdravstveni problemi omeli da radimo još kvalitetnije, ali šta je tu je. Ne smijemo se osvrtati na ono što je iza nas, već puni elana moramo igrati utakmicu po utakmicu fokusirani ka našim zadacima i zajedničkim ciljevima”, dodao je primač servisa.

Poslije kontrolnih mečeva protiv Grčke u Podgorici selektor Bašić je istakao da ima detalja koji se moraju popraviti.

“Taj dvomeč nam je pokazao gdje griješimo u određenim odbrambenim stvarima, to jest u postavci i kooperaciji bloka i odbrane”, otkrio nam je Vukašinović.

Samo dva meča u više od mjesec priprema je premalo.Bila su planirala još dva, protiv Irana, ali je selekcija Igora Kolakovića morala otkazati. Zbog završne faze priprema čelnici OSCG nijesu uspjeli da pronađu novog sparing partnera.

Međutim, ono što je prednost Crne Gore je što su momci dugo godina na okupu i dobro se poznaju.

“U gotovo istom sastavu smo nekih pet, šest godina i to svakako predstavlja jedno od naših prednosti. Poznajemo se i više nego dobro i znamo šta možemo očekivati jedni od drugih na terenu”, ističe Vukašinović i dodaje.

“Sigurno da bi nam značilo da smo odigrali još utakmica i imali još adekvatnih provjera pred prvenstvo. Ali, ponavljam ne smijemo u tome pronalaziti alibi i ne smije nas poremetiti. To ostaje iza nas”.

Samim plasmanom u na šampionat Starog kontinenta koji će biti premijerni u četiri zemlje (Holandija, Belgija, Slovenija i Francuska), te sa većim brojem selekcija (umjesto 16, 24), napravljen je veliki uspjeh za crnogorsku odbojku. Svaka utakmica će biti veliko iskustvo, a svaka pobjeda dodatni plus ove sjajne generacije.

“Nekih posebnih očekivanja nema, spremamo utakmicu po utakmicu. Sam plasman jeste uspjeh, ali nas to ne zadovoljava. Imamo određene ciljeve i daćemo sve kako bismo ih ostvarili”, jasan je Vukašinović.

Osim Holandije, rivali u grupi D koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu su još svjetski šampion Poljska, Estonija, Ukrajina i Češka.

“Ne razmišljamo o ostalim rivalima, za sada je u fokusu samo prva utakmica protiv domaćina. Idemo korak po korak”, zaključio je Marko Vukašinović.

Send this to a friend