Ostali sportovi Odložen Podgorica Millennium Run

Zdravlje je prioritet, naredne godine nas čeka spektakl

Nadali su se svi da će se situacija sa korona virusom u glavnom gradu smiriti kako bi se ova manifestacija organizovala bez prepreka. Međutim, organizatori nijesu ništa htjeli da rizikuju. Prvo izdanje “Podgorica Millennium Run” trke odloženo je za 21. novembar naredne godine (trka planirana za vikend od 20. do 22. novembra), odlučeno je nakon sastanka organizatora i predstavnika glavnog grada.

“Posljednjih nekoliko mjeseci priprema manifestacije se intenzivirala, sve je išlo predviđenom dinamikom, ali situacija u Crnoj Gori i regionu, iz kojeg je trebao doći veliki broj takmičara, nažalost iz dana u dan se pogoršava. Trenutna situacija u Crnoj Gori je komplikovana i odluka koju smo donijeli je donešena isključivo uzimajući u obzir interes zdravlja građana i sportista. Ne možemo garantovati sigurne uslove za takmičare, volontere i organizatore, pa smo donijeli najtežu odluku”, rekao je direktor trke Igor Majer.

“Velika je šteta, s obzirom da smo imali veliki broj prijava, kao i da smo obavili ogroman posao na planu organizacije, ali zdravlje svih nas je apsolutni prioritet. Siguran sam da ćemo iz bitke sa nevidljivim protivnikom izaći kao pobjednici, kao i da nas 21. novembra 2021. godine u Podgorici čeka spektakl dostojan Glavnog grada, u okviru Podgorica Millennium run-a”, poručio je Miloš Antić, pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada.

Send this to a friend