Ostali sportovi MEČ ODLUKE - ODBOJKAŠI CRNE GORE DANAS u 17H PROTIV UKRAJINE ZA DRUGU FAZU EP

Zov Antverpena se jače čuje

Dobar servis, siguran prijem, nevjerovatna energija u svakom poenu. I stigla je istorijska pobjeda. Odbojkaši Crne Gore su u drugom kolu grupe D Evropskog prvenstva savladali Estoniju (3:0) i poništili poraz od Holandije na startu. Pokazali su “crveni” šta mogu, da imaju kvalitet za najveću scenu i da su zasluženo na šampionatu Starog kontinenta.

A, sada najvažniji meč…

Sreća, ponos, poneka suza radosnica. Izabranici Veljlca Bašića skinuli su veliki teret sa svojih leđa i nastavak dočekuju rasterećeni i puni samopouzdanja. Pobjedom protiv Estonaca promijenilo je mnogo toga u grupi, pa danas (17h) naši momci imaju prvu meč loptu za ono o čemu su maštali uoči dolaska u drugi najveći grad u Holandiji Top 16. Rival je Ukrajina, koja ima isti skor jedna pobjeda i jedan poraz. Zvona Antverpena, gdje će se preseliti selekcije iz grupe D koje obezbijede osminu finala.

“I prije prvenstva smo znali da će nam to biti najvažnija utakmica. Znamo šta znači pobjeda u tom meču. Prolazak u drugu fazu. Da prođemo dalje već u prvom nastupu na EP zaista sjajno”, rekao nam je Ivan Ječmenica nakon velike pobjede protiv Estonije.

Za manje od 24 sata nevjerovatna promjena u raspoloženju. Nakon Holandije Ječmenica i ostali bili su tihi, ljuti na sebe što su odigrali tako loš meč. A, da sve mnogo bolje funkcioniše vidjelo se u prvim poenima prvog seta protiv Estonije.

“Šta reći za Holandiju, opila nas je ova velika scena. Bili smo svi pod utiskom, bili smo u grču i nismo se pokazali u pravom svjetlu. Dogovorili smo se da protiv Estonije pokažemo ono što smo radili tokom ova skoro dva mjeseca. Utakmica sa dosta emocija, velikom borbenošću. Poslije toliko godina smo dobili Estoniju koja nas je dobila šest puta. Mislim da smo im naplatili za sve”, ponosno ističe Ječmenica.

Nakon “lala” nije bilo neke previše priče.

“Pričali smo opušteno između sebe. Samo smo znali da to nismo mi, da to nije naša igra i da možemo bolje”.

Gledamo samo nas

Selektor Bašić, naš sagovornik, ali i svi članovi crnogorske ekspediciji znaju koliko je današnji meč bitan. Istorijskom pobjedom se sve promijenilo, pa trijumf vodi u osminu finala. Ali, nikakve euforije nema. Niti je smije biti.

“Nastavljamo dalje, gledamo nas. Bitno je da mi igramo kako znamo, da pružimo maksimum i da uživamo. Rezultat ako dođe dođe. Ako odradimo sve pošteno bićemo nagrađeni”, iskren je srednji bloker.

Poslije prva dva turbulentna dana na šampionatu u pravi čas je stigao slobodan dan. Crnogorska selekcija je juče odmarala, šetala po Roterdamu, odgledala prvo poluvrijeme meča Fejnord ADO Den Hag, a onda pratila mečeve u “Ahoj” dvorani. Prije toga odrađeni su lagani treninzi oporavka u teretani, kao i video analiza protivnika.

“Slobodan dan nam je došao u pravom trenutku, pred bitnu utakmicu. Iskoristili smo ga dobro. Nadam se još jednoj strašnoj utakmici”, ističe Ječmenica.

Kako je Holandija riješila Crnu Goru, tako je Crna Gora srušila Estoniju jakim servisom. Pričali su i prije prvenstva da će to biti veoma bitan dio igre, a to se najbolje vidjelo u subotu.

“Taj udarac određuje 90% poena. Dobro smo servirali i ako zadržimo ovaj nivo servisa i ovako mali broj grešaka možemo da igramo ozbiljnu odbojku protiv svih”, zaključio je Ivan Ječmenica.

Send this to a friend