Rukomet

12. titula za rukometašice Budućnosti

foto: zrkb.me

Rukometašice Budućnosti osvojile su 12. titulu prvaka Crne Gore, a 30. u klupskoj istoriji kada se računaju i trofeji osvojeni u bivšim zajedničkim državama – izabranice Dragana Adžića u posljednjem kolu Mini lige za prvaka savladale su Devetku 44:25 (25:13).

”Plave” su sezonu završile sa maksimalnim učinkom u Mini ligi i šest pobjeda u kojima su slavile sa prosječnom razlikom od 21 gola. Do kraja sezone, dvostruke šampionke Evrope odigraće još finale Kupa i to protiv ekipe Levalea 2010 na Dan nezavisnosti – 21. maj u 16 sati i 30 minuta u Tivtu.

U Mini ligi za prvaka, Milena Raičević i saigračice upisale su šest pobjeda protiv Devetke, Levalee 2010 i Trebjese Noa, a razlika od 21 gola sa kojom su prosječno slavile u tim duelima pokazatelj je dominacije koje je nastavljena i u podmlađenom sastavu koji je premašio očekivanja ove sezone plasmanom među osam najboljih timova u Evropi.

U duelu protiv Devetke, najefikasnija je bila Sanja Premović sa osam golova, dok je Dijana Ujkić postigla sedam.

U redovima poraženog tima, najbolja je bila Nikolina Pejović sa šest, dok su Teodora Petković i Milica Čarapić upisale po pet pogodaka.

Do kraja sezone, dvostruke šampionke Evrope odigraće još finale Kupa i to protiv ekipe Levalea 2010 na Dan nezavisnosti – 21. maj u 16 sati i 30 minuta u Tivtu.

Send this to a friend