Rukomet

Adžić baca u vatru sjajnu juniorku

foto: zrkb.me
Jedan od aktera predstojećeg praznika rukometa (7. aprila) u podgoričkoj “Morači” biće devetnaestogodišnja Branka Konatar.
Na ovu junorku, u debitantskoj sezoni u seniorskom dresu Budućnosti, za prvi četvrtfinalni duel Lige šampiona računaće trener Dragan Adžić. Potvrdio je strateg pred put u Skoplje početkom sedmice. napredak i samopouzdanje.
“U odnosu na mlađe kategorije, stoje normalno, rukomet u seniorskoj je kvalitetniji. A s obzirom na to da treniram sa vrhunskim igračima, lakši i zanimljiviji. Lakši i zbog toga jer osjećam podršku. Trener mi vjeruje. Vidim to na treninzima, na utakmicama, što mnogo znači. Da ne govorim o kvalitetu treninga, još sa ovakvim igračicama…”
Maksimum za sve
Mlada igračica Budućnosti ispričala je da kvalitetna priprema i sistem omogućavaju da se na terenu osjećaju sigurnije, bez obzira na neiskustvo i mladost.
“Za svakog protivnika se spremamo maksimalno, ekipno i individualno. Najvažnije da svaka pruža onoliko koliko može. Ta borba je važna i upravo sa takvim stavom smo ulazili u svaki meč Lige šampiona. Borbu možemo da obećamo za oba četvrtfmalna meča sa Đerom, koji je najveći protivnik u Ligi šampiona.”
Sluša Branka trenere, savjete saigračica.
“Mnogo slušamo Milenu Raičević. Svima pomaže. Igrala je velike utakmice i osvajala, zna kako.”
Poseban utisak ostavila je Majda Mehmedović. Tvrdi da je najbolje lijevo krilo na planeti.
“Za mene najbolja. Nekoliko puta mi je davala savjete za odbranu i za napad. Najviše u Baru kada smo bili na pripremama za Svjetsko prvenstvo. To što je tu je ogromna privilegija. Nemaju svi Majdu uz sebe.”
Send this to a friend