Rukomet Plave sa visokim ambicijama u elitnom takmičenju

Adžić: Budućnost među 11 ekipa koje žele na F4

Trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić najavio je da je cilj “plavih” u predstojećoj sezoni u Ligi šampiona plasman na završni turnir.

Podgoričanke su danas na žrijebu u Beču dobile rivale za sljedeću sezonu.

“Vlčea, Đer i Brest su bili u istom dijelu „kostura“ sa nama i u prethodnoj sezoni Lige šampiona, bili među osam najboljih i borili se za plasman na finalni turnir, njihov kvalitet je neupitan. Borusija je debitant u Ligi šampiona, a sa Odenzeom i Podravkom imamo iskustvo igranja velikog broja mečeva. CSKA je novoformirana ekipa, bili su treći u Rusiji i izuzetno su se pojačali, pa je sigurno da će biti konkurentni i da imaju ambiciju da napadnu finalni turnir. Imaju kvalitetan sastav i biće izuzetan protivnik. U novoj sezoni 11 ekipa ima ambiciju da se nađe na finalnom turniru, a među njima je naravno i Budućnost”, rekao je Adžić.

Trofejnom stručnjaku dopada se novi sistem takmičenja u Ligi šampiona.

“Novi sistem takmičenja i nove ekipe u Ligi šampiona su izuzetno afirmativni za rukomet. Na ovaj način se podiže konkurentnost rukometa, svi timovi imaju više utakmica, pa ćemo tako već u septembru odigrati tri meča, što je nama posebno značajno, jer nemamo domaće prvenstvo. I svim ostalim timovima će bez sumnje, odgovarati ovaj sistem takmičenja, jer se to pokazalo kao pun pogodak i u Ligi šampiona za rukometaše. Raduje me ovaj korak EHF-a i vjerujem da ćemo biti spremni u septembru, uz očekivanje da ćemo igrati u normalnim uslovima i da će putovanja biti moguća zbog situacije širom planete usljed pandemije virusa COVID-19”, istakao je Dragan Adžić.

Send this to a friend