Rukomet Uspješni trener o razlozima napuštanja klupe ŽRK Budućnost

Adžić: Došlo je do zasićenja nakon niza godina

foto: Dejan Starčević

Sve što je lijepo nije obavezno da kratko traje. Dragan Adžić je srušio sve moguće stereotipe kroz deceniju rada sa Ženskim rukometnim klubom Budućnost, a prije tri dana trofejni stručnjak odlučio je da ode sa mjesta šefa stručnog štaba. Koliki i kakav trag je ostavio na rukometnu igru i na mnoge karijere ispričale su neke od najboljih igračica koje su od najranijih dana, od betonskog terena, sa njim.

Kapitenka Budućnosti Majda Mehmedović podijelila je najljepšu emociju: ,,Hvala ti Adžo, ne samo što si mi dao krila, već što si me naučio da letim”. I Milena Raičević imala je poruku za svog učitelja: ,,Hvala na svemu. Iza nas je 20 godina saradnje i velkih uspjeha. Imamo se čime pohvaliti”.

Bila je ovo velika borba za rukomet, zar ne?

“I borba, ali i velika privilegija. Neka pravila koja su važila nijesmo do kraja ispoštovali ili uopšte nijesmo, što je bila velika stvar. A za sve velike stvari je potrebno ogromno odricanje, rad i vjera. Naravno, obavezan timski duh i davanje više ljudi, s obzirom da smo svi članovi kolektiva i timskog sporta”.

Zbog čega ste napustili klupu Budućnosti?

– Mislim da je došlo do zasićenja nakon niza godina. Sredina je naša, ja sam specifičan trener, sa specifičnim zahtjevima. I za ovu odluku podijelio bih lijepu misao ‘zadnje što trener može da da za svoju ekipu je da ode”.

Odluku o odlasku sa klupe saopštili ste nakon poraza od Đera u Mađarskoj, kako ste se osjećali dan kasnije?

“Prije početka sezone sa Upravom sam se dogovorio da ova sezona bude moja posljednja u ŽRK Budućnost. Tako da sam još tada, jednim dijelom, pokušao da sebe još više dam u ovoj posljednjoj sezoni. I ono što je nemoguće u mom slučaju, uzvratim za sve što je klub uradio za mene. Nijesam sigurno uspio u mjeri u kojoj sam morao ili koliko sam lično osjećao, ali da sam dao sve od sebe, dao sam. Nekako sam u ovoj sezoni želio da dam još više, jer smo imali želju i sklopili na papiru kvalitetan tim. Ali, iz situacije u situaciju, samo se ponešto od tih ambicija ili želja rušilo sve iz objektivnih razloga. Tako da sam odluku donio mirno, a želja mi je bila da tog jedinog rivala, kojeg u trenerskoj karijeri nijasam uspio da pobijedim više puta, pobijedim u Đeru. Nažalost, u tome nijesam uspio, ali odluku sam donio prije meča sa Đerom”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aleluja
Gost
Aleluja

Sve najbolje i da tebe i familiju zdravlje služi. Vrijeme će pokazati i dokazati tvoju veličinu!

Marko
Gost
Marko

Sledeci klub ce dokazati njegovu velicinu

Igor
Gost
Igor

Neznam bas.bilo mu je vrijeme i ranije da ode…2015.16…kikso je dosta puta …sa sastavom koji je imao na oba fronta..morao je uzeti jos jednu ligu sam..i medalju sa svjetskog prvenstva..

Send this to a friend