Rukomet

Adžić: Nadam se da osvajamo ključne bodove…

Rukometašice Budućnosti u nedjelju dočekuju Brest u trećem kolu glavne runde Lige šampiona.

U prva dva kola druge faze takmičenja, ”plave” su ostvarile polovičan učinak  (pobjeda protiv Kopenhagena i poraz u gostima od Rostov Dona), a u duelu protiv francuskog tima imaju priliku da pobjedom uz povoljne rezultate preostalih mečeva grupe 1, osiguraju prolaz među osam najboljih u Evropi.

“U Brestu igra najbolji strijelac Lige šampiona, kao i tri igračice koje su osvojile titulu prvaka Evrope. Tu su igračice koji su nosioci igre u reprezentaciji Srbije, Slovenije i Francuske. Imaju i vrhunski par golmana. Znamo šta nas čeka, ali i šta treba da popravimo u odnosu na prva dva meča Glavne runde. Idemo u tom pravcu i nadam se da ćemo mi biti ekipa koja će osvojiti ključne bodove za četvrtfinale, a ne Brest“, rekao je trener Podgoričanki Adžić.

Biće to prvi međusobni duel dva tima u Ligi šampiona.

Brest je na startu glavne runde poražen (28:24) od Odenzea u Danskoj, dok je u prošlom ubjedljivo izgubio (32:21) od Meca na svom terenu.

Utakmica je na programu u nedjelju u Sportskom centru ”Morača” sa početkom u 19 sati.

Budućnost je na trećem mjestu grupe 1 sa osam bodova, jedan manje od Meca i Rostov Dona, dok je Brest na posljednjoj poziciji na tabeli sa dva.

U preostala dva meča trećeg kola, Mec dočekuje Kopenhagen, dok je Odenze domaćin Rostov Donu.

Send this to a friend