Rukomet Otkazan završni turnir za rukometašice

Adžić: Ne treba da nas troši ono na što ne možemo uticati

Nakon pažljive analize globalne zdravstvene situacije i istovremeno podvlačeći da su zdravlje i sigurnost timova i igrača najveć i prioritet, Evropska rukometna federacija objavila je juče da će Liga šampiona biti otkazana.

Završni turnir (mečevi četvrtfinala i F4) trebalo je da se održe od 3. do 6. septembra u Budimpešti. Odluku je potvrdio Izvršni odbor EHF-a.

Ova odluka neće uticati na početak nove sezone, prvo kolo je u terminu od 12. do 13. septembra, a žrijeb za grupnu fazu biće održan 1. jula u Beču. Rukometašice Budućnosti trebale su 3. septembra da odigraju četvrtfinalni meč sa Esbjergom.

“Žao mi je, bila je jedinstvena šansa za sve učesnike da se nađu na dva završna turnira za deset mjeseci. Takav sportski razlog budio je posebnu energiju i osjećaj, ali ovo vrijeme je takvo da ne možemo biti sigurni što će nam sjutra donijeti. Ono na što ne možemo uticati, ne treba da nas troši. Možemo da damo sve od sebe i da se fokusiramo na ono što možemo da uradimo. I treba biti spreman na sve”, rekao je trener ,,plavih” Dragan Adžić.

“Plave” će pripreme za novu sezonu početi 13. jula. Nove igračice će ranije ući u priču oko treninga.

“Generalno će djevojke, koje nijesu bile dio Budućnosti prošle godine, početi sa radom već 6. jula i to sa nekoliko rukometnih i kondicionih treninga.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

uvjek realan 👏🏻👏🏻👍🏻

Send this to a friend