Rukomet

Adžić: Ne zamjeram djevojkama, dječje bolesti se moraju preležati

Selektor naših rukometašicama Dragan Adžić rekao je da svaka generacija mora da prođe dječje bolesti, kao i da nema što da zamjeri djevojkama za partiju protiv Mađarske.

“Lavice” su podbacile u posljednjem meču u grupi i ostale bez plasmana u sljedeću fazu.

“Trudio sam da ih u pripremi meča rasteretim, da izbace grč, jer bi to išlo u korist Mađarske. Ipak to se više osjetilo u napadu, nego u odbrani, gdje smo zahvaljujući borbenosti uspjeli da ispravljamo greške. Ovo su dječije bolesti i svaka generacija to mora proći. Posebno mi je žao što nisam Ivani Božović, Ivoni Pavićević i Bobani Klikovac mogao da dam šansu u sljedećim mečevima, što sam planirao. Nadam se da ćemo iz ovog izvući pouku, jer djevojkama ništa ne zamjeram. Milena je danas htjela da pomogne, rizikovala je. Bez nje prave teško se možemo nositi sa ekipom kakva je Mađarska”, rekao je Adžić poslije susreta u Malmeu.

Milena Raičević je iako rovita, pokušala da pomogne saigračicama.

“Ostaje žal što se nismo plasirale u drugi krug. To nam je bila želja kada smo se pripremale za Evropsko prvenstvo. Dale smo samo 14 golova. Već poslije 15 minuta smo pale u odbrani, a napad uopšte nije funkcionisao. Niko nije kriv, ovo je novo iskustvo, idemo dalje. Platili smo ceh neiskustvu u najvažnijem meču prvenstva”, kazao je srednji bek “lavica”.

Crna Gora je na šampionatu u Švedskoj pobijedila Češku, a izgubila od Danske i Mađarske.

Send this to a friend