Rukomet Budućnost danas neće igrati protiv Đera

Adžić: Odlaganje je loše, ali su sigurnost i integritet igračica prioritet

Utakmica šestog kola Lige šampiona između Budućnosti i Đera, koja je danas trebalo da se odigra, odložena je do daljeg, jer je jedna igračica mađarskog tima bila pozitivna na korona virus. Đer je juče u jutarnjim satima obavijestio Evropsku rukometnu federaciju o pojavi korona virusa, što je za posljedicu, na osnovu odluka nadležnih u ovoj zemlji, imalo da kompletan tim mora u obavezan karantin.

Rukometna kuća će u dogovoru sa dva tima odrediti novi termin odigravanja derbija.

– Odlaganje utakmice stvara veoma negativnu situaciju. Međutim, uzimajući u obzir trenutne okolnosti i činjenice da su prioritet sigurnost i integritet igračica, kao i nastavak takmičenja, nije bilo prostora za donošenje drugačije odluke od navedene – saopšteno je iz EHF-a.

U našem taboru žale zbog odlaganja, ali za manje od mjesec, dva tima će, ukoliko situacija dozvoli, odigrati novi meč, ali u Mađarskoj.

– Moramo iz dana u dan da se bavimo situacijama. Ne može niko da planira i da garantuje da će sjutra ili danas odigrati utakmicu. Takvo je vrijeme, trebamo se prilagoditi i pokušavati da budemo posvećeni momentu ili danu. Jednostavno, ne zavisi ništa od nas, a neizvjesnost je ogromna – kazao je trener ,,plavih“ Dragan Adžić.

Naše rukometašice pauziraće do 8. novembra, kada ih očekuje gostovanje Valčei.

– Sigurno sa aspekta stanja koje nas je zadesilo nakon dolaska iz Njemačke i netreniranja nekoliko igračica tokom sedmice, ovaj period kvalitetno ćemo iskoristiti. Radićemo više i nadam se da ćemo se konačno kompletirati. Žao mi je što je došlo do odlaganja meča, nijesam, apsolutno, pristalica toga, ali viša je sila i moramo poštovati sve i okrenuti se sljedećem rivalu.

Trener ,,plavih“ vjeruje da će ekipa i u boljoj formi sačekati novi meč. Razloga za ovakvo razmišljanje je puno. Adžić je vidio mnogo dobrih stvari u pobjedi nad Borusijom od 48. minuta kada su od izgubljenog meča, stigli do bodova.

– Djevojke su kvalitet potvrdile u važnim trenucima. Od početka vjerujem da mogu, što su pokazale. Malo vremena smo zajedno da bi sve leglo, a vjerujem da više nećemo dolaziti u faze kakve su bile u prvom i početkom drugog poluvremena u Njemačkoj. Ipak, ono najvažnije karakter, želja i motiv se iskazalo u najvažnijem momentu i to nam daje snagu za dalje. Na osnovu ovoga možemo u narednim mečevima da računamo na pravi put koji vodi do ostvarenja cilja. Prvi cilj je opstanak u Ligi šampiona, a onda, na proljeće, vjerujem da ćemo biti svima konkurentni. To je želja, vrijedno radimo u tom pravcu pored svih problema i izazova. Vjerujem da ćemo cilj ostvariti- istakao je Adžić.

Send this to a friend