Rukomet

Adžić prezadovoljan učinkom u Danskoj

Budućnost je u Danskoj pokazala karakter, a djevojke u drugom poluvremenu ispoštovale sve što je dogovoreno na velikom odmoru i svele sjajan tim Odenzea na samo osam golova, kazao je trener Dragan Adžić nakon pobjede protiv vicešampiona Danske u petom kolu Lige šampiona.

Uz brojne probleme koji su pratili tim zbog neujednačenosti forme igračica i nedostatka takmičarskih mečeva, svi u timu moraju da budu zadovoljni zbog prenosa šest od mogućih osam bodova u glavnu rundu. Nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj, ekipa će početi sa pripremama za rivale u glavnoj rundi – Rostov, Kopenhagen i Brest.

“Veoma sam zadovoljan kako je ekipa iznijela meč i pokazala karakter nakon minimalnog minusa na poluvremenu. Na poluvremenu smo se dogovorili kako da ispravimo segmente u igri koji nijesu funkcionisali u prvih 30 minuta, u nastavku smo primili samo osam golova i slomili otpor sjajnog defanzivnog i ofanzivnog tima kao što je Odenze. Veoma važna pobjeda koja će nam donijeti šest bodova u glavnoj rundi, po čemu ćemo biti treći u toj fazi tkamičenja, uz Đer koji prenosi osam i Rostov koji vjerovatno kreće sa sedam. Uz brojne probleme koji su nas pratili, uz neujednačenost forme igračica i nedostatak mečeva sa čime se borimo godinama, moramo da budemo zadovoljni što u glavnu rundu prenosimo šest bodova. Sve smo dali da 11 igračica koje će nastupiti za reprezentaciju, spremno dočekaju Evropsko prvenstvo i vjerujem u njihova dobra izdanja u Francuskoj. Nakon Evropskog prvenstva okrećemo se izazovima u glavnoj rundi i duelima protiv Rostova, Kopenhagena i Bresta, kako bi se dobro pripremili i pokušali da dođemo do što bolje pozicije za četvrtfinale”, kazao je Adžić.

Evidentno je da forma tima ide uzlaznom putanjom kako sezona odmiče, što je još jedan razlog za zadovoljstvo u redovima dvostrukog šampiona Evrope.

“Imali smo problem zbog neujednačenosti forme igračica i oporavka onih koje su bile povrijeđene. U avgustu smo imali veliki broj kontrolnih mečeva, ali ne i u septembru. Treba naglasiti da je Odenze osim duela u Ligi šampiona, odigrao 14 mečeva u nacionalnom prvenstvu i kupu. Zamislite kako bi mi izgledali da smo imali toliki broj takmičarskih mečeva. Djevojke daju i više od objektivnih mogućnosti i čestitam im zbog toga. Vjerujem da će protiv Larvika još neke djevojke pokazati napredak kada je u pitanju forma i da ćemo pobjedom zaključiti ovu godinu i ovu fazu takmičenja”, zaključio je Adžić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Klara
Gost
Klara

Bravoooooo počinjemooo

Klara
Gost
Klara

Braboooo

Send this to a friend