Rukomet Liga šampiona

Adžić se raduje duelu sa Đerom

Počele su rukometašice Budućnosti ovu sezonu u Ligi šampiona loše. Ređali su se porazi u prva tri kola izgubile su Podgoričanke na otvaranju sezone, pomalo iznenađujuće od hrvatske Podravke (26:29). U drugom kolu teško da se očekivao bolji rezultat, jer je u goste došao favorit CSKA. Pokazala je Budućnost karakter, ali ni to nije bilo dovoljno za prve bodove. Ipak, minimalan poraz (22:25) je bio iskra nade da će u sljedećem, trećem, Budućnost upisati prve bodove ove sezone. Međutim, gostovanje Odenzeu se pokazalo kao prevelik zalogaj, a poraz od 30:21 je ostavio gorak ukus.

“Nijesmo imali zajedničkih treninga, a ni mečeva, tako da je normalno to da bez te rutine i timske sinergije rane faze mečeva budu loše”, poručio je za Dnevne novine trener “plavih” Dragan Adžić.

Uspjele su Pogoričanke da “isperu” taj gorak ukus tako što su se prenule u naredna dva duela. Uspjele su da zakinu bod francuskom Brestu, remijem u Bemax areni (22:22), a nakon toga na red je došlo gostovanje najvećoj nepoznanici ove sezone Borusiji Dortmund. Ipak, “plave” su bile najbolje kada je bilo najpotrebinije i prvom pobjedom ove sezone (28:26), uspjele da poprave loš početak sezone.

“Pripremi meča pristupili smo maksimalno ozbiljno i desilo se ono što smo očekivali. Igračice Dortmunda su u meču sa CSKA pokazale da su nezgodne prije svega brze i jake u kontaktu. U meču sa nama to su demonstrirale u prvih 45 minuta”, osvrnuo se Adžić na meč u Njemačkoj.

“Ipak, mi smo odreagovali na najbolji mogući način i tokom meča došli do naše igre i pobjede.”

Promijenjena je kompletna bekovska linija u odnosu na prethodnu sezonu. Otišle su Đurđina Jauković (Brest) i Barbara Lazović (CSM Bukurešt), dok je Milena Raičević na porodiljskom odsustvu. Čini se da je upravo Milenino odsustvo najosjetnije u igri Budućnosti.

“Svakako je Milenin izostanak velika stvar za ekipu, ali Alison Pino i Andrea Lekić su velike profesionalke i nekada su smatrane najboljim igračicama svijeta. Ne treba zaboraviti ni na mlade Valeriju Maslovu kao i Katarinu Džaferović, koje imaju sjajan potencijal. Vratili smo i Itanu Grbić, koja je biser crnogorskog i evropskog rukometa na poziciji srednjeg beka. Ono što nama treba je više vremena provedenog zajedno”, naglasio je Adžić.

Samo pet mečeva definitivno je premalo da bi se ekipa sa toliko novih imena uigrala dovoljno za neke bolje rezultate. Međutim, čini se da su na dobrom putu.

“Skupljamo te zajedničke minute u Ligi šampiona i to bi trebalo da bude dovoljno za dostizanje željene forme za osminu finala koja je planirana krajem marta”, jasan je bio strateg Budućnosti.

A kada je sve krenulo na bolje, Budućnost je spremna za klasik sa Đerom. Mađarski tim je neporažen u posljednja 42 meča Lige šampiona i u Podgoricu ovog puta dolazi kao veliki favorit.

“Utakmicama protiv Đera uvijek se radujemo. Ovaj novi sastav nema nikakav imperativ moranja, kao nijedna ekipa koja se suprotstavlja ekipi kao što je Đer. Mi ćemo se truditi da se pokažemo u najboljem svijetlu i nadamo se jednoj kvalitetnoj utakmici”, zaključio je Adžić.

Podgorički sastav trenutno zauzima petu poziciji u grupi B sa tri osvojena boda, dok Đer dijeli drugu poziciju sa Odenzeom sa osam bodova.

Meč u “Bemax areni” igra se u subotu sa početkom od 18 časova

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bokelj pravi
Gost
bokelj pravi

koja grbicka..pa mala hrvatica pletikosic je za nju ajnstajn..gledao sam je sad u subotu..2klase jaca od ove nase a mladja ..

Send this to a friend