Rukomet Trener Budućnosti nakon pobjede nad Bitighajmom sumirao prvu fazu Lige šampiona

Adžić: U glavnoj rundi će biti jasno koliko su bili korisni jaki mečevi u grupi

Budućnost je odigrala dobru utakmicu i zasluženo došla do pobjede kojom je zaključila grupnu fazu, kazao je trener Dragan Adžić nakon trijumfa (34:28) protiv Bitighajma u posljednjem kolu preliminarne runde Lige šampiona.

Adžić je istakao da nije bilo lako odigrati duel protiv njemačkog šampiona, imajući u vidu to da su igračice mislima već u dresu reprezentacije i na Svjetskom prvenstvu u Japanu, ali da je cilj ispunjen.

Budućnost u glavnu rundu prenosi četiri boda, a Adžić vjeruje da će se u toj fazi takmičenja, vidjeti koliko je bilo značajno to što su njegove izabranice imale šest jakih mečeva u preliminarnoj rundi.

“Odigrali smo dobru utakmicu i zadovoljan sam zbog pobjede kojom smo zaključili grupnu fazu. Djevojke su mislima već u dresu reprezentacije koju očekuje Svjetsko prvenstvo u Japanu i nije lako igrati ovakve mečeve. Sve igračice su dale doprinos i to me dodatno raduje. Značajno je i što se vratila Marina Rajčić, jer je to veliki plus i za reprezentaciju. Grupnu fazu obilježile su i teška povreda golmanke Anastasije Babović, kao i potres mozga koji je doživjela Đurđina Jauković. Puno smo dobili u duelima protiv jakih timova u grupnoj fazi i vjerujem da će se to vidjeti u glavnoj rundi, u kojoj želimo da pružimo bolja izdanja i spremno dočekamo april, kada ćemo se boriti za ostvarenje cilja, a to je povratak na finalni turnir”, kazao je Adžić.

Matea Pletikosić na konferenciji za novinare istakla je da je odbrana bila na zadovoljajućem nivou, a da je bilo grešaka i promašenih zicera u napadu.

“Srećna sam zbog pobjede jer smo popravile igru u odnosu na izdanje u Brestu. To nam je i bio cilj. Idemo sa četiri boda u glavnu rundu i nadam se da ćemo u nastavku takmičenja pružati i bolja izdanja. Odigrale smo dobro u odbrani, bilo je grešaka i promašenih zicera, ali pobjeda je zaslužena i zadovoljna sam zbog toga”, kazala je Matea Pletikosić.

Send this to a friend