Rukomet

Adžić zadovoljan kako napreduje Budućnost

foto: zrkb.me

Rukometašice Budućnosti poražene su minimalno od Bukurešta na startu pripremnog perioda.

Izabranice Dragana Adžića u Kolašinu odrađuju prvi dio priprema, a trener plavo-bijelih zadovoljan je kako stvari stoje.

“Kao prvo, divno je gledati mladi tim kako raste i razvija se. Nevjerovatan je osećaj kada gledate nekada devojčice, koje iz dana u dan postaju devojke, rukometašice koje žele više, bolje, dalje. Prošle sezone smo ostvarili uspjeh u koji gotovo niko nije vjerovao. Igrali smo u četvrtfinalu Lige šampiona, sa najmlađim timom u elitnom takmičenju. Većina tih devojaka je igrala jako značajnu ulogu na putu reprezentacije ka četvrtfinalu Svjetskog prvenstva i ka srebrnoj medalji na Mediteranskim igrama. Sada uz sjajnu saradnju sa Savezom, želimo korak dalje i mi kao klub i reprezentacija koja je prioritet u svakom smislu“, rekao je za Sportklub trener Budućnosti Dragan Adžić i dodao:

„Po završetku Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru postavili smo cilj, a to je stvaranje generacije koja će izboriti plasman za Tokio 2020. i biti konkurentna u borbi za medalju. Na dobrom smo putu, a ulazimo u završnicu olimpijskog ciklusa. U Budućnost su se tokom ljeta vratile Marina Rajčić, Katarina i Anđela Bulatović, pa sada uz plejadu mladih i ekstratalentovanih devojaka koje su prošle sezone napravile čudo, možemo da maštamo da na oba polja možemo da napravimo korak naprijed. Ciljevi se nameću sami po sebi. Cilj je da Budućnost izbori plasman na finalni turnir, a da se reprezentacija umiješa u borbu za medalju na Evropskom šampionatu koji slijedi“.

Send this to a friend