Rukomet

Adžić zadovoljan, slijedi sklapanje kockica za LŠ

Dragan Adžić je zadovoljan izdanjem ekipe u drugom poluvremenu meča protiv Erda i kako protiču pripreme dosada.

Plavo-bijele su večeras u Mađarskoj pobijedile Erd 27:22.

“Iza nas je četvrta i najzahtjevnija sedmica rada u pripremnom periodu, jer smo igrali protiv najboljeg tima u Evropi, kao i izuzetno zahtjevne napadačke ekipe kao što je Erd. Sve djevojke su ostale zdrave, oporavak Milene Raičević i Eme Ramusović ide planiranim tokom, a iako rovite Katarina Bulatović i Tatjana Brnović odradile su sve što je bilo zacrtano i nastavile sa kvalitetnim oporavkom. Veoma sam zadovoljan kako smo odradili ovako zahtjevnu sedmicu, a posebno činjenicom da smo sjajno odigrali drugo poluvrijeme protiv Erda uprkos velikom zamoru poslije zajedničkih treninga i duela protiv Đera. Izdanje u drugom poluvremenu protiv Erda i pobjeda protiv tako kvalitetnog tima je zalog za dalji rad i sa mnogo pozitivne energije zaključujemo četvrtu sedmicu rada u pripremnom periodu”, kazao je trener Adžić nakon duela protiv Erda.

Naredne provjere izabranice Dragana Adžića imaće protiv Bjelovara i Podravke, 29.i 30. avgusta u Grudama (Bosna i Hercegovina).

“U Grudama ćemo odraditi zajednički trening sa Podravkom, te odigrati utakmicu protiv tog tima i Bjelovara. Nakon tih provjera smanjićemo intezitet rada kako bi nakon toga mogli da odradimo bazične pripreme i uđemo u završne četiri sedmice do početka Lige šampiona. Vjerujem da ćemo u posljednje četiri sedmice do početka Lige šampiona na raspolaganju imati i Milenu Raičević, Emu Ramusović i Darli Zokebi de Paulu, te u potpunosti oporavljene Katarinu Bulatović i Tatjanu Brnović. Avgust smo iskoristili na najbolji mogući način, odmjerili snage protiv najkvalitetnijih evropskih timova, a nakon provjera u Grudama, počinjemo polako da slažemo kockice za Ligu šampiona i velike izazove koji nas čekaju u tom takmičenju”, zaključio je Adžić.

Send this to a friend