Rukomet

Antropometrijsko mjerenje muške juniorske rukometne reprezentacije

foto: http://www.ucg.ac.me

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore je juče ugostio mušku juniorsku rukometnu reprezentaciju Crne Gore koja se nalazi u Nikšiću, u okviru priprema Evropskog prvenstva B divizije koje će se održati u Podgorici.

Mladi reprezentativci su se upoznali sa sadržajima sa kojima raspolaže Fakultet za sport i fizičko vaspitanje. U dijagnostičkom centru Fakulteta obavljeno je i antropometrijsko mjerenje svih relevantnih parametara sa akcentom na individualan pristup koji omogućava najbolju implementaciju dijagnostike u trenažni proces.

Mjerenjima je prisustvovao i selektor juniorske reprezentacije Brano Božović, realizovali su profesori doc. dr Danilo Bojanić, doc. dr Milovan Ljubojević, mr Marina Vukotić, mr Ivan Vasiljević i profesorica Gorica Zorić.

Stručni štab reprezentacije dobio je uvid u procentualni sadržaj masti u strukturi tijela, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametre metabolizma. Pored ovih parametara, izmjerene su i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
anonymous
Gost
anonymous

Valjace ti podaci Kataru, Srbiji i drugim reprezentacijama kad bude trebalo da ih angazuju…

Evo ti na burek
Gost
Evo ti na burek

Ha ha ha! A juniorke danas igraju utakmicu za prolaz u 1/8 na Svijetskom prvenstvu… Ali to je potpuno bezvezna stvar da bih se pisalo o tome…

xyz
Gost
xyz

Kada mogu ja doci na mjerenje.

Send this to a friend