Rukomet

Bez jake klupe nema ni velikih uspjeha

Ako bi se za prošlu sezonu moglo reći da je na neki način bila “eksperimentalna” kada je Budućnost sa mladim rukometašicama pokušala u Ligi šampiona, ovu su u najvećoj mjeri odredile povrede. Zajedničko za obje je da crnogorski velikan dvije godine zaredom neće biti dio najvažnijih priča fajnal-fora u Budimpešti.

Prošle godine nedostajalo je kvaliteta i iskustva na terenu, dok je ova pokazala koliko je za najveće rezultate bitno imati i jake alternative na klupi.

Na početku sezone Budućnost je vratila Anđelu i Katarinu Bulatović, kao i golmanku Marinu Rajčić i činilo se da je mlad i perspektivan tim dobio “ono nešto” što mu je falilo godinu ranije. Međutim, ubrzo je postalo jasno da to neće biti baš tako.

Povreda koja je mučila Katarinu Bulatović učinila je da dama koja je bila simbol najvećih uspjeha Budućnosti nije bila ni blizu igrama iz tog perioda. Kako je nešto ranije u FTC otišla Đurđina Malović, jedina alternativa na ovoj poziciji bila je Sanja Premović.

Desna strana najviše je mučila Dragana Adžića ove sezone, pa je tako jedino rješenje na desnom krilu bila mlada Dijana Ujkić, a kada se ona povrijedila klub iz Podgorice je iz Turske vratio Ninu Bulatović.

Međutim, prave muke nastale su u finišu sezone kada su se povrijedile Milena Raičević i Đurđina Jauković.

I dok je Đina uspjela da se oporavi (pitanje da li i dovoljno) za četvrtfinale protiv Vajpersa, bez Milenine vizije i instikta vođe teško je bilo očekivati da se Budućnost plasira na završni turnir. Crnogorski velikan ionako se godinama muči sa raznovrsnošću u napadu, pa se uglavnom sve svodilo na inspiraciju Raičevićeve i “bombe” Jaukovićeve.

Matea Pletikosić, Kristina Laslo i Anđela Bulatović su pokušale da nadoknade Milenino odsustvo, ali je bilo jasno da Hrvatici i Rumunki nedostaju mečevi (bez obzira što je Adžić koliko-toliko pokušavao da ih uključi tokom sezone), dok je Anđelin zaštitni znak uvijek bila odbrana.

“Naš cij je bio fajnal-for, ali u ovom stanju i protiv ovakvog protivnika to nije bilo realno”, ocijenio je Dragan Adžić.

U godinama tokom kojih je osvojila dvije Lige šampiona Budućnost praktično da nije imala problema sa povredama. A i kada jeste, kao što je bilo 2012. kada je finale propustila Majda Mehmedović, u klubu je na njenoj poziciji još bila legendarna Maja Savić.

Šta dalje? Budućnost se već dobro pojačala povratkom krila Majde Mehmedović i Jovanke Radičević, kao i dovođenjem beka Barbare Lazović, ali kako je poznato da će Katarina Bulatović od naredne sezone nositi dres Đera, jasno je da će na bekovskoj poziciji morati da bude pojačanja. I to veoma kvalitetnih – naravno, ukoliko su u planovima Budućnosti najveći mogući rezultati.

Kad se već odustalo od ideje od prije dvije godine da se vrh Evrope napada sa novom mladom generacijom rukometašica Budućnosti.

“Ostaje veliko iskustvo za igračice koje su iznijele četvrtfnalne mečeve, a ostaje i nama veliki prostor za analizu i za stvari koje treba da složimo za sljedeću sezonu” bio je jasan na kraju sezone Adžić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Faul
Gost
Faul

Pa ukljuci Pletikosic u igru,jer je doktor za rukomet i njenu poziciju,cast drugima ali je majstor covjece.

Send this to a friend