Rukomet

Bez lopte ne može

foto: zrkb.me

Ema Ramusović izbjegava samo duele. Mora, čuva nogu za ono najvažnije, početak Lige šampiona. Pivotmenka “plavih” u januaru je operisala prednje ukrštene ligamente. Dugo je pauzirala, preskočila klupske i sve reprezentativne akcije. Uželjela se rukometa. Nedostajala joj je lopta, ekipa i ekipi je nedostajala. Zato želi što prije da uđe u štos. Mnogo će značiti u odbrani i za napad u sistemu trenera Dragana Adžića.

“Dobro sam, malo jače radim, intenzivnije, generalno sam zadovoljna oporavkom. Mnogo stvari mimo rukometa radim sa ekipom, čak i intervale. Izbjegavam duele. Nemam bolova, otoka, sve sam u oporavku ispoštovala”, kazala je Ramusović.

Već je prošla kroz sličnu fazu oporavka. Ali, tada je bila mlađa.

“Dosadilo mi je, prije svega što moram skoro sve do pola da radim. Uželjela sam se rukometa, kako nijesam. Jedva čekam da dobijem saglasnost od doktora da sve mogu da radim. Svjesna sam da je ovo do sada bilo neizbježno”.

Prinudni odmor je nije sapleo i umanjio želju da iz povrede izađe jača.

“Prije pet godina imala sam isto iskustvo, bila sam mlađa, brzo je prošlo. Zato sada znam kako treba. Ne mogu da kažem da nemam nikakav strah, posebno kod kretnji. Moram da se pričuvam kod nekih situacija. Biću sigurno brzo spremna”.

U međuvremenu Budućnost je saznala imena protivnika u grupnoj fazi Lige šampiona.

“Jaka grupa, ali smo i mi jači u odnosu na prošlu sezonu. Prošle godine smo sa mlađom ekipom dobile Francuskinje kod kuće. U ovoj sezoni Lige šampiona opet imamo dobre šanse da se pokažemo. Radimo kao i svake godine jako, vjerujem da će krajnji rezultat biti pozitivan”.

Kako izgleda ekipa u Kolašinu?

“Prije svega, vidljiva je jaka energija. Uželjeli smo se rada. Ovaj posao je dinamičan”.

Emu raduje i broj utakmica koje će Budućnost odigrati u pripremi za Ligu šampiona.

“Biće teško i naporno. Čak i onda kada nijesmo imale veliki broj utakmica, igrali bi između sebe. U ovom slučaju čekaju nas jaki rivali, koji će znati dobro da pariraju. I rivali sa zvučnim rukometnim imenima”.

Raduje mladu pivotmenku povratak tri asa.

“Kada u ekipi imate Kaću, zatim Anđelu, kojaje dobrau odbrani i napadu, sa gola Marinu, kojaje top branila u Meću, očekuje se korak dalje, bolji plasman od prošlogodišnjeg”, istakla je Ramusović.

Send this to a friend