Rukomet

Bijelo Polje je pravo mjesto za ovjeru plasmana na EP

foto: ihf.info

Sa sjevera Poljske na sjever Crne Gore, a sa željom da epilog bude isti… Rukometašice naše zemlje važnom pobjedom u Gdinji izborile su plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, pa će večeras u Bijelom Polju ponovo protiv Poljske željeti da na pravi način proslave plasman na kontinentalni šampionat. Utakmica u dvorani “Nikoljac” počinje u 18 sati.

“Da, mislim da je Bijelo Polje pravo mjesto da se proslavi plasman na Evropsko prvenstvo”, jasna je Milena Raičević, koja je sa osam golova bila najefikasnija u prvom meču sa Poljskom.

“Ovdje nas je publika uvijek podržavala u velikom broju zaslužili su to da ovaj put sa njima proslavimo plasman na Evropsko prvenstvo”.

Prije tri dana u Gdinji Poljska se držala samo na startu, sve ostalo je bilo u bojama Crne Gore. Mogu li “crveno-bijele” da iznenade u Bijelom Polju, mogu li da odigraju bolji meč od prethodnog?

“Sigurno da mogu da odigraju bolje nego u Gdinji, ali isto tako možemo i mi”, smatra Raičevićeva.

To što je Crna Gora već na Evropskom prvenstvu ne znači ništa kada je odnos “lavica” u pitanju…

“Naravno, ne želimo ništa da prepustimo Poljskoj, borićemo se još više nego što je bio slučaj tamo. Bolja smo ekipa sigurno”, bez dileme je naš bek.

Nakon što je “na brzinu” preuzeo selekciju pred Svjetsko prvenstvo u decembru novi selektor Crne Gore Per Johanson sada odrađuje svoju drugu akciju sa “lavicama”. Milenu smo pitali kako joj se čini saradnja sa švedskim stručnjakom…

“Jako sam zadovoljna sa njim”, istakla je Milena Raičević. “Nismo puno mijenjali u odnosu na igru Budućnosti, već smo samo sa njim nadogradili tu igru. Per je jako energičan trener i prija mi ta njegova energija. Vremenom će to biti sve bolje i bolje sigurna sam”.

Utakmicu u Bijelom Polju propustiće Majda Mehmedović koja je na meču u Gdinji slomila nos. Podsjetimo, iako se povrijedila u prvom poluvremenu, sjajna rukometašica je i u nastavku igrala i pomogla svojim saigračima.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj održaće se od 29. novembra do 16. decembra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
juhju
Gost
juhju

kakav festival gu..ca na ovu sliku

Razocarani
Gost
Razocarani

Oceli ove umjeti daga nadju.Nije lako doci do tamo.

Send this to a friend