Rukomet Poruka kapitenke

Bilo bi fer da dobijemo šansu za plasman na F4

Milena Raičević

Milena Raičević je u februaru pred meč Lige šampiona sa Krimom kazala: ,,Ovo je godina za koju živimo”.

Kapitenka Budućnosti, dva mjeseca kasnije, iz Crmnice, gdje je od početka borbe sa korona virusom, poručuje:

“Više ne razmišljam šta će biti sjutra. Živim za trenutak, smatram da nam samo od danas može biti bolje. Naravno, razmišljala sam i razmišljam o rukometu, o onome što je bilo, šta može da bude. U stvari, razmišljala sam o svemu. Nažalost, možda od ove sezone neće biti ništa, a mi nijesmo pokazale to što smo mogle zbog situacije koja nas je zadesila. Zato sezonu ne možemo okarakterisati ni kao dobru, a ni kao lošu”, kazala je kapitenka ,,plavih”.

Milena je u pauzi trenirala i kao sve njene drugarice iz kluba i reprezentacije pokušavala da sačuva optimizam i nadu za ono što će, vjerovatno, brzo da dođe. A to je zajednički trening.

“Radujem se, prije svega da je situacija bolja i da se sve drži pod kontrolom. Sve to ukazuje da ćemo, nadam se, vrlo brzo početi prvo da radimo u teretani, a onda da ćemo, napokon, ući u dvoranu. Baš smo se uželjele rukometa.”

Posljednji trening se ne pamti, ali vrijeme bez zajedničkog treninga ostaće dugo u sjećanju.

“Iskreno, jedva čekamo da se okupimo. Sigurna sam da ćemo se bez problema vratiti u dobar ritam. Situacija je, takođe, jasna, koliko god da jedva čekamo zajednički rad, moramo biti svjesne da smo dugo van rukometa. Vrijeme je pred nama i sigurna sma da ćemo se dobro spremiti.”

Ima naznaka da bi Budućnost mogla u septembru da se bori za završni turnir Lige šampiona. Nada tinja i hrani motiv da se dođe do cilja.

“Nijesam sigurna u četvrtfinale, iako bih više od svega voljela da igramo. Priželjkujemo ta dva meča, mislim da bi bilo fer da ih odigramo i sve uradimo za plasman na završni turnir.”

Ako se Liga šampiona nastavi u septembru, Budućnost će sa nekoliko novih igračica jurišati ka cilju, ali i bez nekih prvotimki koje su otišle u novu sredinu.

“Ekipe su u istoj situaciji, ali je od svega najbitnije da ostanemo zdravi. Vjerujem da Budućnost može da napravi dobar rezultat. Svaka od nas je željna treninga i igre.”

Klupska odlaganja pratila su reprezentativna. ,,Lavice” će u martu naredne godine odigrati kvalifikacije za Olimpijske igre. Odlukom EHF-a nastupaće i na prvenstvu Evrope.

“Neminovno je bilo da se i reprezentativne obaveze odlože. Kod nas žena, bilo je jednostavno donijeti odluku. Prve dvije ekipe iz kvalifikacija prošle su na EP. Drago mi je što su odložene olimpijske kvalifikacije za narednu godinu, jer je to najbolji period za igru i pravi termin za sve učesnike. Imaćemo čitavu sezonu za pripremu. Odluka je, zaista, bila dobra.”

Ambicije su iste, zar ne?

“Ne mijenja se ništa, želja nam je da odemo na OI. Nadam se da ćemo biti u najboljem sastavu, ali i druge ekipe će biti jače u odnosu na prvi termin. Na nama je da se dobro spremimo i zdrave dočekamo kvalifikacije. Naravno, i sa dobrom energijom.”

Pred punim tribinama u ,,Morači?

“Vjerujem da će se do marta situacija poboljšati i da će nas sačekati puna dvorana.”

Korona virus je uticao, a tek će, na finansijsku konstrukciju mnogih ekipa. Situacija je uzdrmala i najače. Naredni period je period izazova. Milena vidi izlaz.

“Svijet je u nekom momentu stao, a sada nas čeka oporavak. Kompletna situacija odraziće se i na sport. Odrazila se već na najveće klubove. U našem sportu krenuli su problemi, a neki klubovi će se ugasiti. Zato je u ovoj godini najvažnije opstati, održati nivo, a na nama je, sa još većom željom, da krenemo u novu priču. Vjerujem da ćemo pokazati koliko smo psihički jaki i da nas ništa neće poremetiti”, jasna je Raičević.

Send this to a friend