Rukomet

Bilo je glupo sumnjati u nas

Tanka je linija od pobjednika do gubitnika. Budućnost je praktično, poslije FTC-a bila otpisana, sve do duela sa Vardarom u Skoplju. Trijumf je otvorio novo, ljepše poglavlje nekadašnjim šampionkama Evrope.

“Nijesmo zaboravile da igramo rukomet i bilo je glupo da se sumnja u nas. Ali, vrijeme će pokazati ko je u pravu. Mi mislimo da možemo, a možda i to nije tako. Možda smo umišljene zvijezde, ne znamkako više da nas nazovem. Čekaju nas četiri najvažnije utakmice, a onda još dvije u Budimpešti i samo o tome razmišljamo” kazala je Katarina Bulatović.

Sport je surov, prakično samo jedna utakmica može sve da pokvari, ali i sve da popravi?

“Istina, ali to smo iste mi, one koje su pljuvali posljednje dvije-tri sedmice. Nijesmo popile nikakav čarobni napitak, iako smo do skoro bile na stubu srama. Možda su nas se neki tako lako odrekli, ali, evo, ponavljam, vrijeme će pokazati ko je bio, a ko nije u pravu. Ali, praktično od prošle godine, završnog turnira LS, tražile ste ritam i reakciju koju ste pokazale prije tri dana u Skoplju”, kazala je ona.

Zar je ovakvoj ekipi, kao što je Budućnost, trebao onakav šamar od FTC-a, da pokaže sebi i drugima koliko vrijedi?

“Za druge, poslije svega što je bilo, baš me briga. Ali, zbog nas samih, mislim da je bilo vrijeme da sjednemo svi zajedno. Jer Kaća, Kris i Cvija nijesu pojedinci, već su tim. Zato sam ubijeđena da smo sada pravi tim, spremni za velika djela. Ali, ovo je moje mišljenje, da li će biti tako, pokazaće kraj”, dodaje Katarina.

Od prvog gola, od 73 sekunde, nijeste gubile kurs u Skoplju. Koliko je muke, znoja, razgovora prošlo u prethodne dvije sedmice, da dođete do igre koja vas je približila čak i osvajanju trofeja?

“Možda zvuči prepotentno, ali niko od nas, od najmlađe do najstarije, nije gubitnik, ustvari nije navikao da bude to. Tako da koliko god bude u našoj moći, nećemo dozvoliti da nas gledaju na taj način i da nas nazivaju gubitnicima. A koliko je bilo teško? U pripremi Vardara znali smo šta nam fali. Znali smo da nam fali malo, i da nam za to nije potrebno čudo. Svjesne smo bile da nam nedostaje mali korak, koji je na kraju bio za nas ogroman”, rekla je Bulatović.

Šta je to malo?

“E, pa, to malo smo pronašli u sebi. I to ćemo pokazati ponovo sa Astrahanom u nedjelju. A da li je to to, vjerujem da ćemo potvrditi u Budimpešti protiv FTC-a najednom od najtežih terena u ovogodišnjoj Ligi šampiona. Sa FTC-om moramo da pokažemo da smo prave i da možemo”.

Znači, dobro izdanje iz Skoplja mora da dobije potvrdu u posljednjem kolu sa FTC-om?

“Izdanje protiv Vardara nije bilo slučajno. Niti je Vardar imao loš dan. Drago mi je što su i naše mlađe članice vidjele kako je to, ne možda kada se naljutimo, već koliko je bitno poštovanje dogovora”.

Izvinila si se saigračicama zbog slabe partije u porazu od Vardara u ,,Morači“. Nakon toga doživjele ste neuspjeh od mađarske ekipe. U Skoplju ste se preporodile. Dala si 14 golova. Kako si uspjela?

“Srećom, u karijeri nijesam imala puno onakvih utakmica kao što je bila sa Vardarom u Podgorici. Takva sam kakva sam i to sam što sam ne dozvoljavam da me to ubije. U suštini, nijesam tip koji mnogo razmi šija o tome, jer preko noći se ne zaboravlja rukomet. Nikad sebi nijesam dozvolila da me j edna utakmica ili loš dan pokolebaju. Mogla sam samo, u ovom slučaju, da još bolje treniram, znajući da to što je bilo ne mogu da vratim. Ekipa je vjerovala u mene”, zaključila je Bulatović.

Send this to a friend