Rukomet Maja Savić mogući pomoćnik

Bojana Popović: Neće biti lako, pred nama veliki posao

Bojana Popović novi je trener ŽRK Budućnost. Uprava podgoričke ekipe odlučila je da brigu o prvom timu vodi naša proslavljena rukometašica koja je do prije nekoliko dana bila pomoćnica treneru Draganu Adžiću.

Na klupi ,,plavih” Popović će debitovati 9. januara protiv Borusije Dortmund u 10. kolu B grupe Lige šampiona.

Popović je sa podgoričkom ekipom, nakon prekida karijere, od 2012. godine. Prvo je imala ulogu sportskog direktora, sa ekipom je usko sarađivala, da bi 2016. godine promijenila tu ulogu i postala prva saradnica trenera Adžića.

“Ne znamo od januara kakva će biti situacija u rukometu i sportu uopšte, korona virus je dosta toga promijenila. Zbog toga je teško i da pričam i da prognoziram. Ali je činjenica, nakon sedam godina, da je ovo moj sljedeći korak i da je vrijeme bilo da promijenim ulogu i krenem drugim putem. Ovo je, svakako, veliki izazov i uzbuđenje zbog nove uloge”, kazala je Popović.

Bojana će sa ekipom početi da radi po završetku Evropskog šampionata.

“Želja je da na najbolji mogući način izvučemo drugi dio sezone i da nas timski duh zbliži i vodi kroz bolju igru. Veliki posao nas čeka, neće biti jednostavno, znamo dobro u kakvom smo sastavu igrali Ligu šampiona, odnosno koliko nam je igračica falilo od samog starta sezone. Ali tu smo gdje smo, nadam se samo da će sve djevojke, nakon niza situacija izazavnih od strane virusa, ostati zdrave i da ćemo punim sastavom krenuti od januara naredne godine u nastavak sezone i to kako treba. To je veoma bitno.”

Ne bježi Bojana od izazova koji su veliki.

“Uvijek sam za to i za borbu. Toga neće faliti, a probaću sebe da dam maksimalno i da djevojke osjete moju podršku i da na terenu uživaju dok igraju. Naravno, na terenu je potrebna disciplina i odgovornost, ali, ponoviću, želim da uživaju u igri. Ako bar jedan dio moje rukometne filozofije dopre do igračica, biću presrećna.”

Neće imati puno vremena da pripremi tim za nastavak sezone, ali…

“Nećemo imati puno vremena, ali se poznajemo dobro. Nadam se da će sa EP doći zdrave i da će kroz utakmice polako podizati formu. Optimista sam jer samo utakmice mogu igraču formu da podignu. Vremena za velike promjene neće biti, ali neke stvari ćemo promijeniti. Naravno, sačekaćemo okupljanje i onda ćemo zajedničkim snagama sklapati stvari.”

A ko će Bojani u stručnom štabu biti desna ruka?

“Pitanje je otvoreno, jer se sve ovo iznenada desilo. Ne treba žuriti, treba razmisliti i doći do pravog rješenja. Imam ideje i probaćemo da ih sprovedemo. Iskreno se nadam da ćemo naći pravo rješenje na obostrano zadovoljstvo”, kazala je Popović.

Maja Savić

Bojana je ostala tajnovita po pitanju pomoćnog trenera i desne ruke u ŽRK Budućnost. Kazala je da ima ideju, a možda je, nezvanično, za ovu ulogu najbliža Maja Savić, koja je u mlađim kategorijama ostavila veliki trag.

Popović i Savić su sa ,,plavima” 2012. godine osvojile trofej Lige šampina, a u istoj godini i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, nakon čega su se povukle. Njihova saradnja na terenu i van terena je uvijek bila za primjer. Obje su i u danskom Slagelsu pokazale na koji način se dolazi do trofeja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

Ovo, dakle sad zvanično ,gubi svaki smisao.

Tinaa
Gost
Tinaa

Podrška za Bojanu!

Send this to a friend