Rukomet

Borozan: Dolazimo Lipovina i ja

Vuko Borozan stiže 30. aprila na okupljanje rukometne reprezentacije Crne Gore. Potvrdio nam je iz Skoplja i otkrio da će „crveni” u dvomeču sa Slovačkom računati i na Vladana Lipovinu.

“Lipa mi je najbolji drug iz reprezentacije. Čujemo se non-stop. Jedan bez drugoga nećemo, sigurno”.

Prvotimac Vardara, kaže da nikad nije bio upitan nastup za Crnu Goru.

“Volim državu i reprezentaciju, zato se ne bih složio da se ‘Vuko vraća u reprezentaciju’, jer nije ni odlazio. Uvijek sam tu i biću tu, samo je bilo pitanje u kojem terminu su utakmice četvrtfinala Lige šampiona sa Flensburgom. Dobro je što je u četvrtak kraj, odnosno revanš i nakon toga sam slobodan”.

Sastanak sa RSCG

Siguran je da će Crna Gora 3. maja i tri dana kasnije u Bijelom Polju, ostvariti pobjede protiv Slovačke.

“Imamo velike šanse da se plasiramo na EP u Hrvatskoj, iako uglavnom, pričaju da nemamo. Sa dvije pobjede protiv Slovaka ćemo se približiti. A siguran sam u to baš zbog svega ovoga što se izdešavalo”.

Na čemu još gradiš optimizam?

“Bolji smo od njih”.

Kako gledaš na novog selektora, misliš li da će moći sa vama, odnosno ispravnije da pitam da li ćete vi moći sa Đukićem?

“U kontaktu smo, korektan je, samo lijepe riječi imam o njemu. A sa nama je lako. Sa nama nema problema, mi smo, prije svega, veliki drugovi, a o drugim problemima, tek ćemo da razgovaramo. Rekao sam dolazim, a vjerovatno poslije utakmica ćemo održati sastanak sa ljudima iz Saveza. I onda ćemo da vidimo hoće li se nešto ili neće promijeniti. Ako se nešto ne promijeni, mi više nećemo dolaziti. Ali, izguraćemo evropske kvalifikacije”.

Da li je to ,,nešto“ puno ili je to „nešto” malo?

“Minimum koji se mora obezbijediti reprezentativcima jedne države. Ja ne znam kako to da objasnim. To je nešto što nas sleduje. Ustvari, najbolje da ne pričam o tome. Nećemo da iznosimo ništa više u javnost, dosta je bilo prepucavanja. Biće vremena, a znaćete da li se ili nije to nešto promijenilo”.

Uslovljavate?

“Želimo samo minimum, odnosno nešto što nas sleduje”.

Top mjesto

U kakvom je stanju Vuko Borozan? Sa Vardarom letiš, na korak ste do fajnal fora?

“Odlično se osjećam, kao i ekipa. U četvrtak, u revanšu četvrfinala, čekamo Flensburg. Zaliha od dva gola daje prostor da mislimo pozitivno, ali nema opuštanja. Moramo igrati još bolje, iako smo u gostima zaista bili odlični”.

Znači, nijesi pogriješio u izboru sredine, sve ide po planu?

“Osuđuju me da sam došao u Vardar zbog para, ali to nije tačno. Došao sam, prije svega, zbog trenera, za kojeg sad tvrdim da je najbolji na svijetu”.

Zbog čega?

“Sa Gonzalesom gledam rukomet na način na koji do sada nijesam gledao. Ne može se to objasniti, morate da radite sa njim, kako bi vam bilo jasnije”.

Po čemu je drugačiji?

“Glava je u pitanju, treninzi, priprema za utakmicu. Svaki trening je kao utakmica. Dosta puta, poslije treninga, bude teže nego poslije neke ozbiljnije zvanične utakmice”.

Koliko si u takvom sistemu uspio da napreduješ?

“Prva dva tri mjeseca je bilo teško, a onda je sve leglo. Igramo kao ekipa, dajemo golove i sve je podređeno kolektivu”.

Kako gledaju na tebe, kakvi su za saradnju, ipak je u Vardaru mnogo zvijezda i kvaliteta?

“Normalni su ljudi, niko se ne ponaša kao zvijezda. Isti smo svi, ne bih nikoga izdvojio, ali dobri su za saradnju”.

Jesi li bio po malo neodlučan oko izbora sredine. Kao kako ćeš se uklopiti u sistem sa najvećim rukometnim zvijezdama?

“Ubijeđen sam bio da je Vardar klub za mene i ispostavilo se da sam bio u pravu. Igram napad, igram odbranu, nekad fali vremena da se vratim u život”.

Koji je cilj, možda titula?

“Cilj je da odemo na F4, a tamo je, u dva dana, sve moguće”, kazao je Borozan.

Budućnost će osvojiti LŠ

Rukometaši Vardara juče su gledali trening rukometašica Budućnosti. Vuko je u dvorani prokomentarisao: „Osvojiće trofej Lige šampiona”.

Nekoliko sati kasnije smo ga podsjetili na komentar. Na ovaj načinje obrazložio optimizam:

“Od starta Lige šampiona pratim Budućnost i Vardar. Podigle su se u drugom dijelu, vidjelo se koliko u četvrtfinalu sa Larvikom. Trenutno su u najboljoj formi i igraju najbolji rukomet. Istina, na završnom turniru sve je moguće, ali, ipak, prednost dajem rukometašicama Budućnosti”.

Imam vremena i da skoknem do Crne Gore

Da li imaš slobodnog vremena?

“Imam vremena za sve. Evo, danas je trening bio od 12 do 14 časova, a prije i poslije toga je slobodno vrijeme. A kad god sam slobodan idem kući. Eto, sad mi 15-ak drugova i porodica dolazi iz Crne Gore”.

U Skoplju kao na Cetinju

Kakav je život u Skoplju?

“Kao kod kuće”.

Odnos sa navijačima?

“Morate da prisustvujete utakmici. Nevjerovatni su. Za dva dana igramo, preporučujem da odgledate meč”.

Ali, ulaznica nema više?

“Nabavićemo, toliko mogu”!

Send this to a friend