Rukomet

Braća iz Berana stigla u Partizan po trofej Kupa Crne Gore

Braća Vesko i Nemanja Drakulović su rođeni u Beranama. Odmalena su počeli da se bave rukometom. Dugo su igrali zajedno, a onda su im se putevi na kratko razišli. Nemanja je otišao u Jedinstvo iz Bijelog Polja sa kojim je prošle sezone izborio plasman u elitno društvo, a Vesko ostao u Beranama.

Tokom ljeta Nemanja je doveden u Partizan kao pojačanje u borbama za trofeje, a Vesko je doveden na probu. Trener Dejen Stjepčević je procijenio da mlađi od braće Drakulović ima potencijala, da bi mogao da bude od pomoći klubu sada, ali i u budućnosti, pa su braća Drakulović ponovo ujedinili snage, sa istim snom. Da stignu do trofeja.

„Upravo tako. Ambicije su od prvog dana iste. Do posljednjih atoma snage borićemo se za osvajanje oba trofeja u Crnoj Gori. Glavni konkurent u borbama za trofeje će biti ekipa Lovćena. Cijenim i poštujem ekipu sa Cetinja ali smatram da nisu bolji od nas. Nijanse će odlučivati o tome kome će pripasti trofeji, a ja vjerujem da će nijanse biti na našoj strani. Ono što je jako bitno je da ćemo u nastavku sezone biti jači za Gorana Lasicu koji je od velikog značaja za igru Partizana kako u odbrani tako i u napadu“ rekao je Nemanja Drakulović i nastavio:

„Pripreme su u toku, radimo dobro, počeli smo sa prijateljskim utakmicama i nadam se da ćemo se na kraju sezone radovati trofejima.

Na riječi starijeg brata nadovezao se mlađi Vesko:

„Zbog trofeja smo došli u Tivat. U međuvremenu zavoljeli klub i grad i sada ga doživljavamo kao Berane gdje smo rođeni. Slažem se sa Nemanjom da Lovćen nije bolji od nas i da imamo realne šanse da se na kraju sezone radujemo osvajanju trofeja. Ja sam u grupi momaka koji sa klupe čeka šansu i koji je spreman na svaki način da pomogne ekipi i klubu da stigne do cilja. Naš adut u odnosu na Lovćen bi mogla da bude pozitvna hemija i porodična atmosfera koja vlada u ekipi“, rekao je Vesko Drakulović.

jPrvu utakmicu u nastavku sezone Partizan igra 24. februara kada gostuje Danilovgradu u četvrtfinalu Kupa. Istog dana za plasman na finalni turnir će se boriti i Lovćen koji gostuje Budvanskoj rivijeri.

Za sada se još ne zna ko će biti domaćin finalnog turnira Kupa, a trofej brani Lovćen koji je prošle sezone slavio u Mojkovcu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Portal Novinar
Gost
Portal Novinar

Dobro ste napisali da se radi o Partizanu iz Tivta inače ne bih ukapirao.

Send this to a friend