Rukomet

Budućnost druga u Regionalnoj ligi

Rukometašice Budućnosti ostvarile su pobjedu u posljednjem meču u Regionalnoj ligi ove sezone – ”plave” su u Sportskom kompleksu ”Verde” savladale slovenački Krim 29:24 (17:15) i osvojile drugo mjesto u regionalnom takmičenju iza makedonskog Vardara.

Krim je takmičenje u regionalnom takmičenju završio na trećem mjestu. Po završetku meča, igračicama našeg tima uručene su srebrne medalje, a sastavu iz Ljubljane bronzana odličja.

Do kraja sezone u kojoj su premašena očekivanja i izboren plasman među osam najboljih u Evropi sa najmlađim timom u Ligi šampiona, ”plave” očekuju obaveze u nacionalnom prvenstvu i finalu Kupa Crne Gore koje je na programu 21. maja.

Budućnost je savladala Krim i takmičenje završila na drugom mjestu sa tri pobjede, remijem i šest poraza, odnosno sedam bodova.

Vardar je osvojio prvo mjesto sa 17 bodova, dok je Krim zauzeo treću poziciju sa šest bodova.

U duelu protiv Krima, izabranice Dragana Adžića bile su u vođstvu tokom čitavog meča i zasluženo došle do pobjede u posljednjem meču u regionalnom takmičenju ove sezone.

Milena Raičević je bila najefikasnija sa devet golova, dok je Đurđina Jauković sedam puta zatresla protivničku mrežu.

U poraženom timu najbolje su bile Aneta Benko, Alja Koren i Elizabet Omoregi koje su upisale po četiri gola.

Nakon što su premašena očekivanja u prvoj sezoni sa novim sastavom i izboren plasman među osam najboljih sa najmlađim timom u Ligi šampiona, Milena Raičević i saigračice sada se okreću obavezama na domaćoj sceni – već u subotu očekuje ih duel protiv Levalee u crnogorskom prvenstvu u kojem će rivali još biti Trebjesa i Devetka.

Duel protiv ekipe Levalea igra se u subotu u 11 sati u dvorani Univerziteta Crne Gore.

Finalni meč Kupa Crne Gore na programu je 21. maja.

Send this to a friend