Rukomet

Budućnost polako raste

foto: zrkb.me

Možda je Vardar nastupio bez nekoliko važnih igračica (poput Lejno, Lakraber i Lazović), ali kada neka nova Budućnost bude praktično ravnopravan rival sa ekipom za koju nastupaju Jovanka Radičević, Andrea Lekić, Andrea Penezić ili Dragana Cvijić onda je to dobar znak za Dragana Adžića.

Rukometašice Budućnosti poražene su od Vardara (24:22) u 1. kolu Regionalne lige sinoć u Podgorici, ali utisak je svakako povoljniji nakon nedavnih “minus 10” iz Skoplja.

“Ono što sam očekivao nakon turnira u Skoplju se i desilo. Ekipa je sad u drugom psihofizičkom stanju i pružili smo jako dobar otpor fenomenalnom timu. I da mu fali deset igračica, Vardar ima vrhunski tim”, poručio je Adžić nakon meča u dvorani Verde. “Zadovoljan sam u svakom pogledu, ekipa polako raste i dobija obrise kakve želimo”.

Plave dame su odigrale odličnih 40 minuta, na startu drugog poluvremena imale i 15:12, ali je makedonski tim na majstorstvo i iskustvo Jovanke Radičević i Andree Penezić prelomio meč.

Veliku želju, agresivnost, često i sjajne akcije pokazao je mladi Adžićev tim, a uz raspucanu Đurđinu Jauković, Podgorica je sinoć upoznala i supertalentovanu Tatjanu Brnović. Mlada dama oduševila je i u napadu i u odbrani.

“Ona je kvaliteno vođena i selektirana kod Tatjane Jeraminok i dovedena do stadijuma da je najbolji mladi pivot u Evropi. Pravo je bogatstvo, imponuje i po ponašanju i po igri. Jako sam zadovoljan sa svima, a kada je neka igračica što mlađa to sam više zadovoljan”, dodao je Dragan Adžić.

Naredni meč Budućnost sjutra protiv Krima.

Send this to a friend