Rukomet

Budućnost protiv Rostova, Popović: Borba ne smije da izostane

foto: Dejan Starčević

Rukometašice Budućnost Bemaxa sjutra igraju duel 4. kola Lige šampiona.

Rival je Rostov u Podgorici, a “plave” jure prvu pobjedu nakon poraza u duelima sa Podravkom, Borusijom Dortmund i Esbjergom.

“Želim da djevojke prenesu dio onoga što rade na treninzima i pokažu pravo lice. Ako to bude na dobrom nivou, utakmica će biti lijepa za gledanje. Ne mogu da prijetim Rostovu i da kažem da imamo kapacitet da možemo da pobjeđujemo, ali svakako im nećemo dati da se prošetaju kroz teren. Borba neće izostati, vidjećemo za koliko će to biti dovoljno”, poručila je Bojana Popović.

Ruska ekipa je do sada upisala dva trijumfa.

“Stvaramo šanse, promašujemo i umjesto da damo gol, dobijamo kontru, jer se igračica nakon zicera nije vratila. Takvi momenti prate mladu i neiskusnu ekipu. Moramo da se borimo i da djevojke shvate da je ovo igra u kojoj moraju da uživaju, jer su tu zato što to vole. I bez obzira na to ko je ispred njih, trebalo bi da igraju svoju igru i uživaju u onome za šta su se spremale, da nakon utakmice kažu: Da, to je bio moj maksimum. Rezultat je takav, ali dala sam sve od sebe”, kaže Popović i dodaje:

“Oni koji znaju rukomet, znaju sa čim raspolažemo i da nije jednostavno praviti priču preko noći. Dug je proces smjenjivanje generacija. Prosto je nemoguće da se nešto brzo i veliko desi, ali ne odustajemo, makar ja, jer sam u ovome 24 sata”.

Meč u “Bemax areni” počinje u 16 sati.

Send this to a friend