Rukomet Đurđina Jauković sa Brestom u neđelju čeka plave, srećna zbog pobjede na debiju Bojane Popović

Budućnost uvijek nađe način da se izdigne iznad problema

Đurđina Jauković više nije ,,strankinja“ u Brestu – izborila se naša reprezentativka sa preprekama, a upornost je dovela do velikih i značajnih minuta na terenu. Njene sposobnosti u odbrani su dokazane, glavni je igrač u tom segmentu, a u napadu, posebno nakon Evropskog prvenstva, počela je da daje pečat igri ekipi koja želi da ode na završni turnir Lige šampiona. Istina, početak 2021. nije donio željeni rezultat u 10. kolu u Moskvi, ali vremena za popravni ima.

“Prije poraza od CSKA odigrale smo odličnu utakmicu sa Mecom, posebno u 2. poluvremenu. Sada smo definitivno prvi na tabeli što nam je važno za neko dalje samopouzdanje. Ovakve utakmice su, inače, u Francuskoj, posebne – vidjela sam koliko su važne i za moj tim i za Mec, jer sam se osjećala kao da igramo finale. Nakon takve igre stigle smo u Moskvu gdje je sve zavisilo samo od nas. Trebali smo da pobijedimo, ali zbog prevelikog broja grešaka, a u nekim situacijama nijesmo bile dobre u odbrani, CSKA je zasluženo slavio. Nakon meča nijesmo imali vremena za dublju analizu, jer nas već danas čeka obaveza u domaćoj ligi, a kao što je poznato u neđelju nam stiže Budućnost. Kroz sve to što nas čeka želimo formu da podignemo za ono najvažnije”, kazala je bivša rukometašica Budućnosti.

Đina nije imala problema da priča o vremenu iza nje, teškim počecima, prilagođavanju i svakodnevnoj borbi za zlata vrijedne minute na terenu.

“Bukvalno sad tek osjećam da sam to prava ja, mogu još bolje, ali sve ide kako treba. Iza mene je težak početak, sačekao me potpuno drugačiji sistem kojem sam morala da se prilagodim, uz to i da upoznam sve igračice i njima da se prilagodim, a nekad i one mene. Morala sam da igram odbranu da bih dobila minute u napadu. Odbranom sam se isticala i po ko zna koji put shvatila da je kod svakog trenera defanziva najbitnija. A kada sam stigla u Francusku poslije prvenstva Evrope i neke kraće pauze, lakše je bilo u odnosu na ono prvo vrijeme”.

U porazu od Meca bila je najefikasnija sa šest golova, napadačkim učinkom je zadovoljna, ali je realna.

“Mogu još bolje, kao oko tajminga i još nekih sitnica. Problem je što nemamo puno treninga na kojima bi mogli da radimo na detaljima. Ali, kako meni, tako i drugima – i dalje ću davati maksimum i koristiti svaki trening i utakmicu”.

Naša reprezentativka u neđelju će sačekati bivše klupske koleginice. Kaže da je gledala na aerodromu (na putu sa Moskvu) pobjedu Budućnosti protiv Borusije.

“Ugrabila sam da gledam Budućnost i bila presrećna nakon pobjede. Drago mi je što su uspjeli da se izbore sa problemima. Nije mala stvar, ako uporedimo klupu Budućnosti i njenu mladost, sa klupom i iskustvom njemačke ekipe, ostvariti onakvu pobjedu. Posebno sam srećna zbog Bojaninog uspješnog debija na mjestu prvog trenera”.

Svi vide oslabljenu i mladu Budućnost, ali to je samo pri površni, zna Đina, kada se malo jače zagrebe, da ,,plave“ imaju snage za velike stvari.

“Uvijek je Budućnost imala problem sa rotacijom. Nije jednostavno igrati na taj način, jer se sada igra brži rukomet, a nemoguće je da jedan igrač izdrži 60 minuta na istom nivou. Znam, u kakvom god sastavu Budućnost da igra, da se neće predati. Moje saigračice, koje su reprezentativke drugih zemalja, kažu da smo takva i država i ekipa, koja nikad ne odustaje, i uvijek nađete način da se izdignete iznad problema. Budućnost sve to ima u sebi, a ne smijemo da zaboravimo na remi iz Podgorice, kada smo bili u pobjedničkom ritmu. Uz to igračice Budućnosti dolaze rasterećene i sa novom energijom i zbog svega očekujem težak meč”.

Fokusirana je na klupske obaveze, ali, ne može da ne misli na martovske kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre.

“Legnem i budim se sa martovskim kvalifikacijama. Znamo kakav bi uspjeh ostvarili da prođemo, posebno sa ovakvim timom – bez igračica koje su nosile reprezentaciju posljednjih godina. Iskreno, fokusirana sam na obaveze sa Brestom, ali ne mogu da ne razmišljam o obavezama u martu, a znam da i ostale djevojke razmišljaju. Nadam se da ćemo ispuniti cilj, ali prije toga je najvažnije da se zdrave okupimo”, poručila je Jauković.

U Brestu stao društveni život!

U Brestu su ugostiteljski objekti zatvoreni prije četiri mjeseca, a od 20 sati je policijski čas. Korona je zaustavila i društveni život.

“Nije lagodno, a baš smo u Moskvi komentarisali, uz kafu, kako smo zaboravili na neke stvari koje smo radili do prije četiri mjeseca. Ne kažem da je sve u tome, ali kao da smo malo zarobljeni, ograničeni… Ali, eto, samo se nadam da će što prije sve ovo da prođe, pa da se vratimo normalnim životima”.

Send this to a friend