Rukomet

Budvani izbačeni iz lige, direktor kluba suspendovan šest mjeseci

Rukometni klub Budvanska rivijera Budva kažnjen je vraćanjem u niži stepen takmičenja, a sve utakmice koje je trebalo da odigra do kraja sezone biće registrovane službenim rezultatom 10:0 u korist protivničke ekipe.

Direktror liga Milorad Vujošević usvojio je žalbu Lovćena i međusobni duel sa budvanskom ekipom registrovao službenim rezultatom 10:0 za Lovćen.

Lovćen je direktoru lige uložio žalbu, navodeći da je registracija Budvanske rivijere Budva bila nezakonita.

“Time ne može biti zakonita ni registracija bilo kojeg igrača, trenera i rukometnog ranika tog kluba za takmičenje u Prvoj ligi Crne Gore za takmičarsku 2016/17 godinu. Zbog toga su se stekli uslovi za registraciju utakmica službenim rezultatom i preduzimanje daljih mjera u nadležnosti RSCG potpisanih Pravilnikom o disciplinskoj i materjalnoj odgovornosti”, navodi se u žalbi Lovćena.

Vujošević je odlukom poništio registraciju kluba, igrača i službenih lica za takmičenje u Prvoj ligi.

Sportski direktor Budvanske rivijere, Brano Božović, kažnjen je zabranom vršenja funkcija u rukometu šest mjeseci, dok će klub morati da plati kaznu od hiljadu eura.

Predsjednik Radne grupe za konsolidaciju rukometnog kluba Lovćen, Vido Đakonović, nedavno je od Skupštine Rukometnog saveza zatražio mišljenje da li je prvenstvo regularno, navodeći da se u Prvoj ligi takmiči novoosnovani klub.

On je tada saopštio da se u Prvoj ligi takmiče klubovi koji za to nemaju pravo.

Đakonović je tada citirajući Pravilnik o registraciji kazao da klub koji je nastao nakon gašenja drugog mora takmičenje početi iz najnižeg ranga.

Budvanska rivijera, koja je šampion Crne Gore, ima pravo žalbe Upravnom odboru RSCG kao nadležnom drugostepenom organu, u roku od osam dana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mašan
Gost
mašan

ja vjerujem da sada posle svih blamaža prvi mora ići predsjednik saveza, za njim gensekretar, direktor liga i naravno takmičarska komisija. ako se ovo ne desi onda smo mi nevjerovatno neodgovoran narod. možda “glavni” čojek čeka da ga neko poćera.?MOŽDA. A možda i to zaslužuje .3,14

Kosarkas
Gost
Kosarkas

I kosarkaski klub lovcen se preregistrovao pa nije prebacen u nizi rang i kaznjen,nego igra prvu ligu.pokrenite sad i to pitanje pa reagujte kao za rukometni klub iz budve

čuvajmo druge
Gost
čuvajmo druge

gdje je bio RK Lovćen i g. Đakonović 12 kola od početaka lige čak su i 2 međusobne utakmice potpisali zapisnike i nije su se žalili a sad kad su ostali bez titule počinju opstrukcije RS CG i žalbe. Gdje je Cetinjsko viteštvo i dostojanstvo . koliko imamo klubova svi mogu u jednu ligu i da ih je malo. Sve… Više »

sto se radi
Gost
sto se radi

nadam se da se nece zavrsiti na ovome, treba naci odgovorne u savezu koji su omogucili da ovo desi i njih adekvatno kazniti.

Send this to a friend