Rukomet

Bukurešt sa šampionskim DNK Budućnosti

Majda Mehmedović, Kristina Neagu i Dragana Cvijić prije tri godine u dresu Budućnosti pokorile su Evropu, sada isto žele i u novim bojama, daleko od Podgorice i Crne Gore.

Njih tri, uz još jednu nekadašnju rukometašicu Budućnsoti Jovanku Radičević, u narednoj sezoni predvodiće CSM Bukurešt u napadu na Ligu šampiona drugu u istoriji ovog kluba.

Po mnogima tim iz Rumunije biće glavni favorit ovog takmičenja, a pomenute dame pokušaće da šampionski DNK iz Budućnosti prenesu u Bukurešt.

“Veoma mi je drago da opet igram sa mojim curama iz Budućnosti”, rekla je Majda Mehmedović za Vikend novine nakon jučerašnjeg prijateljskog meča ova dva kluba u Podgorici. ‘Mislim da smo u Budućnosti pokazale jako dobru saradnju i nadam se da ćemo je ponoviti. Igrati sa njima je zadovoljstvo”.

Jovank se brzo uklopila

Majda je prije tri godine obukla dres Bukurešta, Kristina Neagu prošle sezone, a ove su iz Vardara stigle Jovanka Radičević i Dragana Cvijić.

“Dosta cura je došlo iz Vardara (uz pomenuti tandem i Andrea Lekić i Barbara Lazović, prim. aut) tako da nas ima dosta sa istog govornog područja što mnogo znači u početku”, smatra Majda. “Jovanka se kao i sve ostale brzo uklopila i nije joj bilo teško, jer se manje-više sve poznajemo”.

CSM ima drim-tim da li to znači da je cilj kluba osvajanje Lige šampiona?

“Ne bih mogla reći da je to cilj, ali jeste san svake igračice definitivno”.

O narednoj sezoni Lige šampiona Majda Mehmedović je dodala…

“Ove godine nema Vardara, ali tu je dosta novih klubova, kao i ekipa koje su pojačale svoje redove tako da će biti interesantno”

O Budućnosti, povratku…

Podmlađena Budućnost prošle sezone je stigla do četvrtfinala Lige šampiona, sada će biti pojačana provjerenim snagama, pa i Majda više očekuje od svog nekadašnjeg kluba.
“Budućnost je jako dobila sa Anđelom i Katarinom Bulatović, kao i sa Marinom Rajčić, tako da ih vidim mnogo dalje u odnosu na prošlu sezonu”, smatra crnogorsko lijevo krilo.

Po odlasku iz Podgorice Majda je istakla da će se jednog dana vratiti u Budućnost kreće treća sezona u Bukureštu, da li se i povratak bliži?

“Da, već sam treću sezonu u Bukureštu… Vrijeme zaista leti brzo, ali još nisam razmišljala šta dalje, jer imam ugovor sa Bukureštom na još jednu godinu nakon ove sezone. Život je svakako nepredvidljiv, tako da je sve moguće”, zaključila je Majda Mehmedović.

Send this to a friend