Rukomet

CdM predstavlja RK Bek: One su buduće “zlatne lavice”

Kada jedan mladi klub u kontinuitetu postiže sjajne rezultate, a pritom stvara igrače za reprezentaciju Crne Gore, onda je jasno da se u takvom sportskom kolektivu radi kvalitetno. Iako osnovan sredinom decembra 2014. godine, rukometni klub Bek je uspio za kratko vrijeme da se nametne kako u domaćim, tako i u regionalnim okvirima. Serija od tri uzastopno osvojena turnira, od čega dva na međunarodnom nivou, potvrda su da generacija rukometašica rođenih 2002. godine i mlađe zavrijeđuje pažnju i podršku.

Pravi “bum” napravile su igračice Beka u tekućoj godini. Najprije je osvojen turnir “Trofej Novog Sada”, pa je uslijedilo prvo mjesto na II Proljećnom turniru koji je organizovao ovaj klub sa sjedištem na Cijevni, da bi nedavno ekipa Bobana Đurovića bila najbolja i na turniru “New Belgrade summer CUP 2017“.

“Iskreno, od početka sam vjerovao u ovaj projekat. Sad, da li sam očekivao ovakav uspjeh? To se u sportu nikad ne zna. Zajedno smo se svi trudili da dostignemo neki nivo igre, da budemo mlada konkurenta ekipa. Zasad nam dobro ide, veliki rad se na kraju uvijek isplati”, kaže trener Đurović na početku razgovora za CdM.

Tri rukometašice Beka Anđela Kovačević, Ana Vulević i Nikoleta Babić imale su čast da obuku dres pionirske reprezentacije Crne Gore.

“Poziv za reprezentaciju je jako bitna stvar za svaki klub, pogotovo za mlade kolektive kakav smo mi. To nam daje još jednu potvrdu kvalitetnog rada. U daljem periodu nekako svi priželjkujemo da iznjedrimo jos neku igračicu za nacionalni tim, iako smatramo da već takvih imamo među generacijom 02/03”, izjavio je strateg Beka, pa dodao:

“Već se može prepoznati veliki talenat i ljubav igračica prema rukometu. U narednom periodu nastvićemo i dalje da radimo na stvaranju kvalitetne ekipe, kao i nove, mlađe generacije. Sadašnja generacija definitvno posjeduje talenat, kvalitet i karakter, sve to treba ispratiti jakim turnirima, učešćem u ligi, kako bi ova djeca dobila što više iskustva”, zaključio je Đurović.

Njegov asistent je Jovan Pejović, koji je za naš portal iznio utiske o posjeti legende crnogorskog i svjetskog rukometa Veselina Vujovića. Članice Beka na čelu sa stručnim štabom imali su priliku da saznaju dosta korisnih stvari.

Stručni štab RK Bek sa Veleinom Vujovićem

“Veselin Vujović je sinonim jednog zlatnog doba rukometa. Starija generacija sjeća se njegove dominacije na parketu, pa je zaista bila velika čast ugostiti takvog velikana. Ono što je rekao jeste da je vido veliku borbenost kod igračica, a najviše mu se svidjela disciplina kojom je bio očaran. U par riječi prenio je onu svoju borbenost rekavši, prvo, da je jako srećan da vidi mlade ljude na terenu, a kad su se već opredijelili za jedan od najkreativninih sportova na svijetu, neka slušaju svoje trenere i neka se potrude da ostvare svoje ciljeve”, istakao je Pejović. Pored njega i prvog trenera Đurovića, u stručnom štabu nalazi se i trener golmana Veljko Ivanović.

Kako bi priča o ovom kolektivu bila na pravi način zaokružena, razgovarali smo i sa mladom rukometašicom Beka Jelenom Kovačević.

Veselin Vujović i Jelena Kovačević

“Uslovima se sigurno ne možmo previše pohvaliti, ali ne možemo ni reći da su previše loši. Naši treneri su ti koji se trude da nam stvore što bolje uslove za rad, i naravno da im ide za rukom. Imamo dosta dobre opreme i pomagala koje su nabavili i koji nam pomažu u radu”.

Prisjećajući se dosadašnjih turnira, Jelena posebno izdvaja onaj na Zlatiboru koji je održan prošle godine.

“To je turnir na kojem nismo izborili neki visok plasman, ali smo uspjeli da se odupremo uticaju lošeg suđenja kao i mnogobrojnoj publici koja nije bila na našoj strani. Pokazali smo svima da i pored svega toga mozemo da se borimo i damo svoj maksimum do samog kraja”.

Kovačevićeva ima svog idola, a to je nekadašnja reprezentativka Crne Gore Jovanka Radičević.

“Ona je neko ko pokazuje tu ogromnu upornost, borbenost i neko ko gine za svaku loptu na terenu. Sviđa mi se to što je slava nije promijenila, što se nije uzdigla, vec ostala ona ista Joka. Želim da budem kao ona i da u njenom stilu svaki put ostavim srce na terenu”.

RK Bek još uvijek nije imao priliku da se oproba u ligi, ali pojedine igračice imale su priliku da nastupaju u drugoligaškom karavnu i to u dresu Feniksa.

“Trenutno mi je najveći cilj da moj klub zaigra u regionalnoj ligi, koja bi ujedno bila i naše prvo veliko takmičenje. Dalje i veće ciljeve bismo ispunjavali postepeno, a tu spada naravno i ta titula prvaka svijeta s reprezentacijom Crne Gore”, zaključila je Jelena Kovačević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
jorgovan
Gost
jorgovan

super pricica, bravo za djevojke i CdM! zelim vise ovakvih tema

Milijarder ?✡
Gost
Milijarder ?✡

Kaka pričam. …….ha

Momak
Gost
Momak

To đevojke moje!???????????

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Bravo đevojke!

Dekile
Gost
Dekile

Ovakve vijesti objavljujte. A ne sta je koja starleta uradila i sta je uvacala a sta je umanjila…

Milijarder ?✡
Gost
Milijarder ?✡

Vuče ne mos me navuc da dodjem u niksic. ………..

Joco
Gost
Joco

Bravo!! Hvala!!

Send this to a friend