Rukomet

Čekanje na aerodromu neće biti prepreka “lavicama” na putu ka Mundijalu

foto: https://swe2016.ehf-euro.com/

Famozni formular koji je misteriozno nestao po slijetanju u Minsk zadržao je crnogorske rukometašice do tri sata (u noći između utorka i srijede) na aerodromu… Sve to je vjerovatno poremetilo Adžićevu pripremu supervažnog duela, lavice su juče pokušale da se odmore koliko-toliko, a već danas (17.00h po našem vremenu) spremne su da čekiraju kartu za Njemačku i Svjetsko prvenstvo!

Vrijeme je za revanš baraža između Bjelorusije i Crne Gore, dame Dragana Adžića u nekadašnji “grad heroj” Sovjetskog Saveza doputovale su sa “plus sedam” iz Bara, a koliko su dešavanja van terena uticala na njih pitali Emu Ramusović i Dijanu Ujkić, supertalentovane “lavice”…

“Jesmo dugo čekali zaista, ali šta je tu je, ne smijemo da dozvolimo da nam to bude bilo kakva prepreka”, jasna je Ema.

Slično razmišlja i naše desno krilo…

“To što se desilo sigurno nas neće poremetiti. Na kraju smo imale i dosta vremena za odmor i dovoljno da ih joj pripremimo. Ovo nam je dalo još veću motivaciju”, istakla je Ujkić.

Crna Gora je nakon očajnog prvog poluvremena u Baru, u nastavku “progutala” Bjeloruskinje (33:26) dovoljno ili ne za miran revanš?

“Smatram da na svakoj utakmici, zbog dobrog osjećaja i na kraju i dobrog ishoda, treba dati svoj maksimum i odraditi to kako treba bez takozvane prednosti. Jednostavno toga nema”, smatra Ema, dok Dijana, koja je sa devet golova blistala u prvom meču dodaje.

“Ne smijemo da se opustimo ni jednog trenutka. Moramo da zaboravimo na prošlu utakmicu i da damo sve od sebe svih 60 minuta. Da ginemo jedna za drugu”, jasna je Ujkić.

Lavice su na nekom novom početku, plasman na Svjetsko prvenstvo bio bi velika šansa za mlade dame…

“Moja generacija i mlađe, uz naravno par iskusnijih, dobrim radom i velikim znojem, sigurno da može postizati uspjehe”, poručila je Ema.

“Vjerujem da ako se budemo držale zajedno, dobro trenirale i uvijek dale sve od sebe, možemo da budemo mnogo dobra generacija”, zaključila je Dijana Ujkić.

Send this to a friend