Rukomet Meč istine

Čelična odbrana ili leteći napad

Ramniku Valčea, nekada Olkim. Rival kojeg “Morača” pamti iz sezone kada se mijenjala istorija Budućnosti, kada je konačno pokorena Evropa, poslije skoro sedam godina ponovo stiže u Podgoricu.

Rumunski tim nije moćan kao te 2012, kada su mu Bojana Popović i društvo “očitale” lekcije u dva meča glavne runde, ali jeste dovoljno dobar da u svojoj zemlji bude prvak i da svakom timu bude žestok protivnik. Stari derbi vraća se na pozornicu Lige šampiona Budućnost danas (subota, 19.00h) dočekuje Ramniku Valčeu u 3. kolu prve faze elitnog EHF takmičenja.

“Glavno oružje su im tranzicija i napad zaista mogu da budu nezgodne”, nema dilemu Jovanka Radičević koja je prošle sezone u dresu ĆSM Bukurešta vodila bitke sa današnjim rivalom. “Moramo biti izuzetno agresivne i pametne, maksimalno fokusirane. To je protivnik koji traži od rivala maksimum.”

Španski sistem

A za sve ekipe koje forsiraju brz napad Budućnost, tačnije odbrana crnogorskog velikana, godinama je “noćna mora”

“Nema sumnje da je Valčea dobro pokrivena na svim pozicijama, igra španski sistem rukometa, sa dosta ukrštanja i trčanja. Uz to bekovska linija im je izuzetna, dobro su uigrane i brze”, dodala je Jovanka. “Vjerujem da uz našu adekvatnu odbranu možemo i moramo da zabilježimo pobjedu. Ukoliko odbrana ne bude na visokom nivou, može biti ozbiljnih problema.”

Najveću snagu svog tima dobro zna i Đurđina Jauković.

“Odbrana mora da bude na nivou meča protiv Bitighajma. Čak i bolja. Protiv Valčee je najbitnije da imamo gustinu i dobro kretanje u odbrani. Igraju dug napad i pri kraju, kad dođe do pada koncentracije, koriste svaki propust u odbrani”, smatra Jaukovićeva.

Ostale smo dužne navijačima

Oba tima u večerašnji meč ulaze sa polovičnim učinkom nakon prva dva kola, oba su doživjela poraze od “razigranog” Bresta.

“Dobro poznajem rukometašice Valčee to su igračice koje će, bez obzira na poraz od Bresta, uraditi sve da nas pobijede. Međutim, vjerujem u svoju ekipu, sve zavisi od nas i našeg pristupa.”

Za razliku od rumunskog tima, Budućnost je poraz od Bresta doživjela u svojoj “Morači”.

“Ostale smo dužne našim navijačima, jer protiv Bresta nijesmo bile na svom nivou. Sada želimo to da ispravimo” jasna je Radičević.

“U prvom meču pred našim navijačima nijesmo pokazale naše pravo lice. Dužni smo da prikažemo borbu i dobijemo bitku za prva dva boda pred svojim navijačima”, dodala je Jaukovićeva.

Send this to a friend