Rukomet

Četvrtfinale nagrada, duel sa Đerom poklon

foto: zrkb.me

Vjerovao sam da nijesmo samo domaćinska ekipa. Vjerovao sam u karakter, proces individualnog rasta i stvaranja tima. Ovaj rezultat za mene nije iznenađenje, samo su se poklopile stvari kazao je trener Budućnosti Dragan Adžić nakon prve pobjede “plavih” u gostima, u glavnoj rundi LŠ.

Njemice su se nekoliko puta približile, u finišu stigle do minusa od gola, koliko je i da li je bilo straha od preokreta?

“Igrali smo zrelo i sa dobrom energijom. Sve su dale maksimalan učinak. Znali smo pred početak utakmice, jer smo do sada igrali devet puta, koliko je teško igrati u Njemačkoj i u punoj dvorani. Znali smo protiv koga igramo i znali smo da odgovorimo zadacima”.

Ponosni?

“Apsolutno. Drago mi je da je ovaj projekat, uz podršku svih, pokazao ispravnost i pravi odnos, ili pravu procjenu, da radimo sve ovo za dobrobit Budućnosti i rukometa u narednom periodu. Nije bilo jednostavno doći do četvrtfinala, ali ova pobjeda i četvrtfinale su nagrada i poklon”.

U njemačkom timu najviše su se bojali odbrane Budućnosti. Jeste li zadovoljni ovim dijelom igre i napadom?

“Zajednički smo došli do taktičke zrelosti i spoznaje na koji način možemo igrati u gostima i pobjeđivati. Ovo je bio najviši nivo discipline i odgovornosti u fazi napada. Domaći tim je igrao sa sedam igrača u napadu i pokazao respekt za našu odbranu”.

Nakon odmora bez promašenog zicera, do odmora četiri?

“Nijesam nikad izgubio utakmicu zbog promašenih zicera. Promašaji su dio igre, a druge stvari moramo do kraja da sprovodimo. Naši mladi igrači, na bilo kom nivou takmičenja, imaju manje takmičarskih utakmica za hiljadu odsto od drugih igrača. Zato im je trebalo vjerovati. Imamo manjak utakmica u odnosu na ostale, samim tim i šuteva i broj ponavljanja. Zato, i sve da danas nijesu bili na visini zadatka, ne možemo im zamjeriti. Jer, to je proces koji zahtijeva vrijeme”.

“Sa Đerom izvjesno četvrtfinale?

Nije moglo bolje i ljepše. San svakog sportiste je da igra sa šampionom Evrope. Uvijek se radujem utakmicama sa najjačim ekipama. Iskoristićemo ta dva praznična vikenda da pružimo maksimum”.

Đer favorit?

“Nećemo dati na sebe”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
navijac
Gost
navijac

Djer će biti oslabljen jer neće igrati njihove dvije najbolje igračice, što znači da se treba pripremiti da se borimo žestoko za prolaz u polufinale, a ne da plasman u četvrtfinale doživimo kao nagradu. Samo hrabro kost u kost i forsirajte brzu igru, to niko ne očekuje od nas i to može biti faktor iznenadjenja, jer imamo igračice za takav… Više »

zoran
Gost
zoran

tesko do takve igre sa draganom. cudno je to sto on firsira svoj stil uporno. svi evropski treneri su pronasli sistem za takvu igru.nebih mu zamjerao da dava rezultate. medjutim……

Send this to a friend