Rukomet

Cilj je proći grupu

Evropsko prvenstvo juniorska ženska reprezentacija Crne Gore od 11. jula u Mađarskoj dočekaće spremna. Rukometašice koje vodi Suzana Lazović u pogonu su od 1. juna. Odigrale su jednu pripremnu utakmicu sa Srbijom, a sa istim rivalom drugi meč nijesu završile zbog klizavog terena i opasnosti od povreda.

Crnogorske rukometašice na EP igraće u grupi sa Mađarskom, Spanijom i Austrijom. Najbolje dvije ekipe iz četiri grupe idu dalje.

Sa bodovima koje će prenijeti formiraće dvije grupe sa po četiri ekipe.

“Najbitnije od početka je da su djevojke zdrave i da nijesu imale ozbiljnijih problema. Kompletni smo i vjerujem da će djevojke, koje do sada nijesu prošle grupu, uspjeti da dođu do glavnog cilja. Što se tiče protivnika, Mađarska je dominantna u ovom godištu, mi smo se najviše spremali za preostala dva rivala gdje tražimo šansu u bodovima za prolaz dalje”, kazala je Lazović. Imaju naše juniorke iskustvo igranja sa mnogim selekcijama, posebno sa Španjolkama.

“Prošle godine igrali smo sa Spanjolkama, odgledali još neke njihove mečeve i spremali se na najbolji način. Mislim da znamo recept, na nama je da to iskoristimo i ispoštujemo dogovor. Ako sve bude tako, mislim da će biti dobro”.

Dug i studiozan rad je sprovela Lazović sa svojim pomoćnicima.

“Bili smo na pripremama sedmicu u Bijelom Polju. Nakon toga u Podgorici i odigrali utakmicu i po sa Srbijom. Kažu da se bez utakmica ne može ekipa spremiti za prvenstvo, ali ne bih se baš složila. Naravno, lakše se pripremiti kada imate turnirske utakmice i tempirate formu na bazi turnira, ali, dok sam igrala rukomet pokazalo se dato nije najbolji pokazatelj. U ovom slučaju od nas sve zavisi”.

Juniorke su odradile prijateljski meč sa mlađom ekipom koju predvodi Gabrijela Markoč.

“Nakon toga smo nastavili da radimo. Tanja i Maja su nam pomogle vezano za pripremu kondicije, Danica Delić provela je sa nama mnogo vremena vezano za teretanu, dok smo Dragan Đurđevac, Zoran Jocović i ja bili tu za taktičke i tehničke stvari, koje smo, nadam se, doveli do određenog nivoa”.

Lazović smatra da njena ekipa može još mnogo.

“Koliko je moglo je urađeno, trenutno smo došli do vrhunca, ali vidim da djevojke mogu još 50 odsto da napreduju”.

Ono što nikako ne smiju naše juniorke da rade u mečevima sa domaćinom i Spanijom je da uđu u brz ritam.

“Nećemo smjeti da ulazimo u trčanje sa Mađarskom i Španijom, ipak su to zemlje koje igraju brz rukomet. Naš glavni adut je odbrana. Imamo i veliku želju. Rekla sam djevojkama da ostali mogu da imaju individualni kvalitet i talenat, ali niko nema naše srce, energiju i temperament”.

Send this to a friend