Rukomet

Da nam ne prodaju ono što su u Morači

foto: zrkb.me

Dobro je poznato fudbalsko rivalstvo Kopenhagena i Brondbija, bogatog sloja glavnog grada Danske i radničke klase iz predgrađa.

Upravo će na toj perifijeri, gdje Kopenhagen sportski i ne vole mnogo, rukomatašice Budućnosti biti gošće baš Kopenhagena. Biće to okršaj u 4. kolu glavne runde Lige šamiona (13.30h) i prilika da dame Dragana Adžića naprave još jedan korak ka što boljem mjestu na tabeli pred četvrtfinale, ali i da upišu tek drugi trijumf u gostima ove sezone.

Uz sve to, iako se u prvom meču u “Morači” pitanje pobjednika praktično nije dovodilo u pitanje (29:27), djevojke iz Skandinavije ostale dosta toga dužne crnogorskom velikanu.

“Kopenhagen iz kola u kolo igra sve bolje, a posebno je u ‘Morači’ pokazao možda i svoje najbolje izdanje ove sezone”, istakao je trener Budućnosti Dragan Adžić.

Trofejni stručnjak smatra da njegove dame mogu mnogo bolje u odbrani u odnosu na meč u Podgorici.

“Dali su nam tada dosta golova, bavili smo svim tim detaljima i vjerujem da ćemo ovo drugo poluvrijeme protiv njih odigrati bolje” istakao je Adžić.

“Računam da će djevojke ispoštovati naš dogovor i da Dankinje ono što su uspjele da nam ‘prodaju’ u Morači sada neće uspjeti na svom terenu. Naravno, treba očekivati našu bolju igru”.

Veliki hendikep za dvostrukog šampiona Evrope biće neigranje najboljeg strijelca Budućnosti u Ligi šampiona Đurđine Jauković.

“Najvažnije je da njena povreda nije teže prirode”, potencirao je Adžić. “Naravno njeno odsustvo će biti veliko iskušenje za nas, ali ostale djevojke treniraju jako dobro i ima tu apsolutno dosta igračica koje mogu da je zamijene, a i da na taj način podignu sebe”.

Nedostajaće Đinine “bombe” u napadu, ali i čvrstina u odbrani…

“Već treću sezonu ona je stub u odbrani Budućnosti i Crne Gore i po mom mišljenju jedna je od najboljih defanzivnih igračica, a ne samo bek šuter. Rijetko i kod iskusnijih igrača imate da je neko dominantan i u napadu i u odbrani, a ona j e stasava u dominantnu rukometašicu u oba pravca”, zaključio je Adžič i još jednom istakao kako vjeruje da Jaukovićevu ima ko da zamijeni u ovom meču.

Nakon ovog duela, Budućnost prije četvrtfinala očekuju još dva meča protiv Rostova u “Morači” i Bresta u gostima.

Send this to a friend