Rukomet

Da revanš dočekamo sa aktivnim rezultatom

Rukometaši Crne Gore su pred jednim od najvećih izazova i mečeva nakon kojih mogu postati heroji nacije “lavovi” večeras (20h) u Osijeku gostuju Hrvatskoj u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo koje se igra naredne godine u Danskoj i Njemačkoj.

Selektor Dragan Đukić je još jednom imao problema sa sastavljanjem rostera, jer neće moći da računa na neke od najboljih igrača Vuka Borozana (ne želi da igra), Nebojšu Simića (povreda) i Vladana Lipovinu (zdravstveni problemi). Kapiten Rade Mijatović, koji je trebao da “upadne” umjesto Simića između stativa otkazao je nastup zbog povrede.

Međutim, u dva meča protiv Južne Koreje (pobjeda i poraz) selektor je vidio koliko mogu ostali.

“Atmosfera je na vrhunskom nivou, svi su veoma pozitivni i lijepo je biti sa ovim momcima”, rekao je na početku razgovora za Vikend novine Miloš Božović.

I upravo će sjajni bek Tatabanje biti jedan od udarnih igrača u crnogorskoj selekciji koja je u Slavoniju otputovala sa jasnim ciljem u Podgoricu se vratiti sa što povoljnijim rezultatom. Znaju svi da to neće biti nimalo lako, jer je na drugoj strani rukometna velesila koja godinama igra završnice evropskih i svjetskih prvenstava.

“Suvišno je pričati o njihovim vrhunskim igračima koji su ključne karike u najboljim klubovima na svijetu. Riječ je o ogromnoj bazi. Njihova prva i druga liga, koje su dosta dobre, imaju više odličnih klubova nego mi igrača koji igraju u inostranstvu. A, da podsjetim cijela reprezentacija igra u inostranstvu”, jasan je Božović.

“Fantastična su reprezentacija, po mom mišljenju u top 5. Ali sa svima može da se igra. Jako je bitan prvi meč u kojem moramo odigrati zrelo i ostati u rezultatskoj neizvjesnosti.”

Recept kako igrati protiv “kauboja” selektor Đukić i njegovi momci će tražiti u duelu koji su igrali početkom januara.

U generalnoj provjeri za Evropsko prvenstvo “lavovi” su od večerašnjeg rivala izgubili u Splitu (22:25). Međutim, na tom meču se vidjelo da naši najbolji rukometaši mogu igrati protiv najjačih.

“Taj meč je bio jako pozitivan za nas. Igrali smo jako dobro u svim segmentima i pokazali zube pred 10.000 njihovih navijača. Nešto slično moramo ponoviti i večeras. Tada nas je loša završnica koštala bolje rezultata. Ali, sada bih potpisao taj isti rezultat u Osijeku”, poručuje 23-godišnji Božović.

Manuel Štrlek, Zlatko Horvat, Igor Karačić, Luka Stepančić i glavni motor Luka Cindrić. Opasnost prijeti sa svake strane, ali “lavovi” znaju od koga sve zavisi.

“Naravno. Oko Cindrića se dosta toga vrti. Ali, jako su opasni u kontri i polukontri gdje vrebaju krila Štrlek i Horvat. Takođe, njihova čuvena odbrana ‘5-1’ koja im je donijela toliko medalja na EP, SP i OI. Očekujem takvu defanzivu od prve sekunde”, analizirao je Božović igru protivnika.

Revanš meč na programu je 14. juna u dvorani “Verde”. Prvobitna lokacija bila je “Morača”, ali se ona renovira, a zbog pravila odustalo se i od Nikšića.

“Priželjkivali smo da igramo u Nikšiću, svi znamo kako je izgledala ta junska noć u kojoj smo savladali Švedsku prošle godine. Publika te nosi, Nikšić je nešto posebno”, ističe Božović i nastavlja:

“Vjerujem da ćemo doživjeti nešto slično i u Verde dvorani. Ovom prilikom pozivam navijače i sve one koji nas godinama podržavaju kad je najteže. Dođite da zajedno izguramo ovo, sa vama je sve mnogo lakše i zbog vas sve ovo radimo”, emotivno je poručio Miloš Božović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor
Gost
Kotor

Ajmo momci,budite zdravi,srecni I uspjesni👏I samo naprijed za Crnu Goru💪

Send this to a friend