Rukomet

Da vidimo Kopenhagen, igramo dobar rukomet i da pobijedimo

Kopenhagen, grad iz Andersenovih bajki, “odškrinuo” je vrata momcima koji u sportu rade isto ono što je čuveni pisac radio na papiru jednostavno, pišu bajke. A jednu takvu ispričali su upravo protiv Danske, protiv trenutno najjače rukometne sile, olimpijskog i svjetskog šampiona u srijedu veče u sjajnom ambijentu “Morače” (31:30).

Sada će preko puta opet imati velikog rivala ovog puta u njegovom Kopenhagenu. Ali i sada mnogo opušteniji, jer su glavno odradili u Podgorici, jer su napravili ogroman korak ka plamanu na Evropsko prvenstvo.

Danska danas (subota, 20.15h) u 4. kolu kvalifikacija za EP dočekuje Crnu Goru u “Rojal areni”, istoj onoj iz koje je prije nešto više od dva mjeseca krenula ka osvajanju planete.

“Velika pobjeda je iza nas i sada u Dansku putujemo bez pritiska, jer smo to sebi obezbijedili tim trijumfom”, poručio je pred put u Kopenhagen Stevan Vujović. “Putujemo tamo da igramo dobar rukomet, putujemo tamo da vidimo Kopenhagen i da po mogućnosti slavimo u Kopenhagenu”.

Ponovo dublja odbrana ili iznenađenje

Možda je mnogima previše ambiciozno izgledao selektor Zoran Roganović kada je govorio da na Svjetskom prvenstvu niko protiv Danske nije igrao 3-2-1 odbranu i da će to biti šansa “lavova”, ali na kraju je pokazao da ima rješenje za “njegove” Skandinavce.

Da li je to recept i za Kopenhagen?

“Selektor će da odluči da li ćemo probati da ih iznenadimo sa nečim novim ili da igramo ono što smo u Podgorici”, istakao je Stevan. “Ako mene pitate mislim da će nešto slično biti sa nekim dubljim varijantama odbrane. Jer ponavljam idemo tamo da pobijedimo. Ne da izgubimo što manje ili nešto slično”.

U jedno je siguran momak, koji je super potezima i golovima “izluđivao” svjetske prvake…

“Važno je da zadržimo kontinuitet. Pobjedom u srijedu otvorili smo put i sa evetualnim pobjedama protiv Ukrajine i Farskih Ostrva plasiraćemo se na Evropsko prvenstvo. I tome ćemo težiti iz sveg srca”, potencirao je Stevan Vujović

Danci sada imaju motiv više

Blistao je Stevan protiv Danske, ali i drugi Vujović Miloš, za čiju brzinu i atrakcije momci Nikolaja Jakobsena nisu imali rješenje.

“Svi se nakon trijumfa u prvom meču lijepo osjećamo i sa velikim nabojem smo krenuli za Dansku”, rekao je Miloš Vujović. “Sada nas čeka rival koji je pretpio veliki poraz, tako da očekujemo da će igrati sa još više motiva i željom da nas pobijedi što ubjedljivije”.

Međutim…

“Međutim, mi nismo takav narod, pa da odemo negdje da izgubimo ili samo da pokupimo neke dobre stvari, tako da idemo na pobjedu”, bio je jasan na kraju Vujović.

Još jedan spektakl je pred “lavovima” ovog puta bez pritiska. Vrijeme je za novih 60 minuta nadigravanja sa najboljima na svijetu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
razocarani
Gost
razocarani

Ne pravite od sebe budale.Danci su nas potcijenile,danas ce nas tuci sa desetak razlike,Nazalost.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Odigrajte vi svom snagom, borite se do zadnjeg minuta, ispoštujte protivnika i vratite se uzdignuta čela u Crnu Goru. Ništa drugo nije važno.

EX-YU
Gost
EX-YU

Od svega toga svega ćete samo vidjeti Kopenhagen…..😂😂😂😂😂😂

Lavica
Gost
Lavica

Neki neće ni to a oni su u srijedu pokazali ko su i kakvi su .

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

A ti za svega 15e mozes da podjes da vidis grad o kome imas vlazne snove, Beograd. I ostani tamo.

One_Gorke_Suze
Gost
One_Gorke_Suze

EX-YU,
Mozes li ti ikad vise vidjeti Pristinu, Knin, Vukovar, … i ostale “srpske” gradove ???

Mozda na Internetu 🙂 🙂 🙂

Send this to a friend