Rukomet

Dan za novi trijumf

foto: ŽRK Budućnost

Ubjedljiv trijumf protiv Danske (31:24), pa poraz od Rusije (28:24). Crna Gora je igrala dobar rukomet u uvodna dva kola Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.

Vrijeme je za novu odličnu predstavu, vrijeme je za novi trijumf kako bi se potvrdila pobjeda nad šampionom planete iz 1997. godine i zaboravio poraz od aktuelnog olimpijskog šampiona.

Ženska selekcija Crne Gore, u 3. kolu grupe C, napada Japan u Oldenburgu od 12 časova.

“Pauza je stigla u pravi čas, jer smo imale dva zahtjevna protivnika na startu šampionata”, poručila je Milena Raičević dok je juče odmarala i usmjeravala misli na Japan…

“Prijao nam je dan pauze. Vidjelo se da protiv Rusije nismo imale svježine, jer smo se istrošile protiv Danske”

Dan pauze je sigurno odgovarao i selekciji na čijoj klupi sjedi Danac Ulrik Kirkeli Japan je u 1. kolu iznenađujuće remizirao sa Brazilom (28:28), da bi u 2. kolu doživio debakl od Danske (32:18). Iste one Danske, koju su “crvene dame” odučile od rukometa.

“Japan je izuzetno nezgodan, biće nam teško. Japanke su na startu turnira protiv Brazila pokazale koliko mogu da budu nezgodne. Igrale smo nekoliko puta sa njima, uvijek smo se dosta mučile”, rekla je rukometašica Budućnosti, koja zna recept kojim se dolazi do nova dva boda…

“Moramo pametno da igramo. To je naš odgovor”.

Japan tradicionalno igra brzo, ali i “zlatne lavice” sa Perom Johansonom na klupi forsiraju dinamičniju igru. Crna Gora je favorit, prvi put na prvenstvu, a protivnici su već upoznali snagu “zlatnih lavica”.

“Pokazale smo da nas niko ne smije pot1 cij eniti. Povratkom Katarine Bulatović i Jovanke Radičević dobili smo dosta toga. Sigurna sam da nas poslije prve utakmice i trijumfa nad Danskom, protivnice drugačije gledaju. I Rusija nas je drugačije gledala. Vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje”, zaključila je Milena Raičević.

Send this to a friend