Rukomet Zagrijavanje za izazove

Do početka Lige šampiona djevojke će biti na najvišem nivou

Rukometašice Budućnosti završile su radnu sedmicu u Ljubljani.

Sparing treninzi sa Krimom i mečevi Regionalne lige sa istim rivalom i Jagodinom koristili su treneru Drganu Adžiću da vidi na kom su nivou igračice koje 25. januara očekuje meč sa Savehofom na startu glavne runde Lige šampiona.

“Bilo je korisno i uvijek, ali uvijek, bez izuzetka, svaki zajednički trening sa Krimom, upravo je takav. Treninzi su bili puni energije i detalja dobrih i značio nam je za dalje. Generalno, ekipa se zdrava vratila i bogatija za četiri dana rada. Što je jako bitno. Imamo vremena još da dostignemo adekvatnu formu za glavnu fazu i na putu smo ka tome. Vjerujem da ćemo formu, do 25. januara i narednim kolima, dosegnuti”, kazao je trener Adžić.

Budućnost je prvi meč izgubila od Jagodine, naredni slavila protiv Krima. Za prvi duel Adžić je odmarao Milenu Raičević, Jovanku Radičević, Majdu Mehmedović i golmanku Marinu Rajčić.

“Sve je, čak i poraz od Jagodine, koji je svima izuzetno teško pao, imao značaj u svemu ovome. Siguran sam da će nam pomoći da budemo bolji u narednom periodu. Sa Krimom je bilo sve na višem nivou i u ovoj fazi priprema zadovoljavajuće.”

Posljednju zajedničku utakmicu ,,plave” su odigrale 17. novembra. Nakon toga uslijedila je klupska ,,pauza”, gro njih je nastupalo sa reprezentacijom na Svjetskom šampionatu.

Na kom su nivou reprezentativke?

“Igračice koje su nastupale na SP su sa najvećom potrošnjom završile nastup. Sve djevojke su zdrave, a neke od njih smo sačuvali protiv Jagodine. Vjerujem da će, zaista, sve biti na potrebnom nivou po pitanju odnosa i prikazane igre. U svakom slučaju, boravak u Ljubljani je sa svakog aspekta bio koristan. Jer, sada ulazimo u fazu od dvije nedjelje kada ćemo spustiti obimni intezitet rada i polako se spremati za ono što nas čeka. Želja nam je da sve djevojke, ako bude moguće, budu na sličnom nivou forme.”

Do početka glavne runde Lige šampiona naše igračice treniraće u Podgorici.

Rivali Budućnosti u glavnoj fazi su još Đer i Krim.

Send this to a friend