Rukomet

Džaferović srećna zbog povratka: Lijep je osjećaj igrati rukomet nakon duže pauze

Katarina Džaferović

Rukometašice Budućnost Bemaxa podigle su pehar Kupa, nešto ranije i trofej namijenjen najboljoj crnogorskoj ekipi i stavile tačku na sezonu u kojoj su nastup u Ligi šampiona završile u glavnoj rundi elitnog takmičenja.

Pristup ekipe koju predvodi trener Bojana Popović u završnim mečevima bio je ozbiljan, što se pokazalo u posljednjem protiv Nikšića. Pobijedile su ,,plave“ 46:18, a za najbolju igračicu je proglašena Katarina Džaferović. Desni bek Budućnosti, nakon skoro deset mjeseci pauze od povrede, u finišu sezone je odigrala tri kvalitetna meča i pokazala da će biti konkretno od velike pomoći crnogorskoj juniorskoj reprezentaciji na SP u Sloveniji od 22. juna.

– Lijep je osjećaj vratiti se rukometu poslije duže pauze. Nijesam imala strah, više sam bila oprezna, a najvažnije je da sam vidjela da mogu. Bila sam istrajna u oporavku, namjestila glavu, a dobrim radom čak i ranije od predviđenog roka vratila se na teren – kazala je Džaferović.

Sezonu Budućnosti koju je pratila sa tribina u LŠ ocijenila je pozitivno.

– Prije svega, sezona je bila čudna. Podmlađena ekipa nije uvijek mogla da parira najjačim evropskim klubovima, ali je iz meča u meč pokazivala napredak. Kada sumiramo utiske, jasno je da smo napredovali. Ponosna sam na djevojke jer su izvukle maksimum.

Podgoričanke su rutinski završile finalnu seriju za titulu (bolje u dvomeču od Rudara) i Kup. Za Katarinu je najvažnije da su sve zdrave i da će narednu sezonu početi u pravom raspoloženju.

– Realni rezultati sa odnosom koji je od početka bio na visokom nivou – kazala je prvotimka ,,plavih“.

Katarina neće praviti pauzu, od četvrtka kreću pripreme juniorske selekcije.

– Promijenio se stručni štab, nadam se da će biti osvježenje za kompletnu ekipu. U Sloveniju idemo rasterećeno, ali, naravno, imam i očekivanja. Jer nema svrhe putovati bez ambicija. Na nama je da odradimo pripreme najbolje što možemo. Lično očekujem da nešto osvojimo, a motiv je uvijek poseban kada je u pitanju reprezentacija – poručila je Džaferović.

Send this to a friend