Rukomet

EHF prihvatio inicijativu iz CG: Igrači nemaju pravo da mijenjaju reprezentaciju

Rukometna Crna Gora ne želi da izgubi još nekog od svojih igrača, pa se RSCG nedavno obratio EHF-u da zabrani igračima da mijenjaju reprezentacije…

“Izvršni komitet EHF-a, na sjednici održanoj 24. juna u Zagrebu, jednoglasno je donio odluku da Evropska rukometna federacija podrži prijedlog RSCG o “IHF Eligibilty code-Pravilnik o nastupu igrača”. RSCG je predložio da igrači, koji upišu jedan nastup za neku seniorsku reprezentaciju, više nemaju pravo da mijenjaju dres nacionalnog tima. Konačna odluka biće donešena na sjednici Savjeta Svjetske rukometne federacije koja će se održati 17. avgusta 2017. godine u Tbilisiju. Imajući u vidu dosadašnju komunikaciju sa predsjednikom IHF-a, gospodinom Hasanom Mustafom, očekuje se da će prijedlog RSCG i na ovom organu dobiti punu podršku”, piše u saopštenju RSCG u kome se za kraj navodi…

“Na istoj sjednici Izvršnog komiteta EHF-a donijeta je odluka da se Rukometnom savezu Crne Gore dodijeli organizacija Evropskog prvenstva u rukometu na pijesku u junu 2018. godine u Ulcinju. Biće to prvi zvanični turnir rukometa na pijesku u Crnoj Gori”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dusan
Gost
Dusan

Qatar national handball team will officially dissapear. 🙂

PG_man
Gost
PG_man

Pustite tu pricu sa Savezom, to je samo opravdanje za igrace da igraju za tudje reprezentacije. Ako su kivni na Savez a vole Cg ne bi potrcali da igraju za drugu drzavu, ima tu malo cojstva I obraza, koje manka nekima. Odlicna inicijativa RSCG I puna podrsku. Sportska prava!

Lovcen
Gost
Lovcen

U redu neka se prihvati inicijativa.. i sta posle.. poe ce savez da se izivljava nad tim igracima jer ce morati da igraju zato sto nemaju alternativu ili nece da igraju uopste.. ovi momci borozan itd.. su se izborili za bolji i normalniji status igraca u reprezentaciji i svi ste ih nesto osudjivali, a oni nas povedose na sampionat..

PG_man
Gost
PG_man

Nek se bore, a ne da okrenu ledja drzavi, nek I kazu na problem, a ne trk Katar I Poljska, tako je najlakse. A pojedini su jedva docekali.

Lovcen
Gost
Lovcen

Kako ce ta loptica na pijesku da odskace.. to ce bit ko ragbi.. ??!!

!uu
Gost
!uu

Igraci ne bi mijenjali reprezentaciju da je odnos saveza prema njima korektniji, da se sa postovanjem, bez ikakvih posebnih uslova, odnose pema tim igracima…medjutim, mladi Vujovic, momak koji ima 2m, koji je ljevak i 1998. godiste, koji igra za najskuplji klub na svijetu – Kielce iz Poljske, odlucio je da igra za Poljsku, jer niko iz Saveza glavu na njega… Više »

horny
Gost
horny

….čuo sam ranije da je to zaista razlog. Ok. Pratio sam njegov razvoj od najmlađih dana i čini mi se da je sa 16 dobio priliku da debituje za A selekciju. Pretpostavljam da se iz kadetske reprezentacije prodao u Kielce i time sebi omogućio lagodnu materijalnu egzistenciju. Trener u Kielce Dušebajev, selektor Poljske Dušebajev, Branko potpisuje novi, višegodišnji, ugovor sa… Više »

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Skroz ispravna inicijativa i dobro je da je prihvacena, tako bi trebalo u svim sportovima a ne samo rukometu. Nije ovdje prica da li nekome zabraniti da igra za drugu selekciju ukoliko nije nastupa za A tim svoje reprezentacije,vec ukoliko je vec igrao za A tim da vise ne moze nastupiti za drugu reprezentaciju. Drzava ga podigne kao igraca i… Više »

Rambo
Gost
Rambo

Ovo nam nista nije trebalo, treba pustiti igrace da igraju srcem a ne primoravati neke igrace cije je srce u Kataru ili Srbiji da igraju za nas

Anominus
Gost
Anominus

Ne treba ih puštat. Ako ništa drugo, da ne mogu igrat protiv nas. A, ako za reprezentaciju ne daju maksimum – adio, nema više pozivanja.

GoranPG
Gost
GoranPG

Eto koliko smo igurni u naše igrače

Send this to a friend